Un grup de HACKERI susţine că STATUL urmareşte oamenii prin intermediul TRANZACŢIILOR BANCARE

Un grup de HACKERI susţine că STATUL urmareşte oamenii prin intermediul TRANZACŢIILOR BANCARE

NSA, agenție de securitate ale SUA, a accesat sistemul bancar global, prin care a monitorizat tranzacții bancare din întreaga lume, susţin hacker.

Societatea de Telecomunicații Financiare Interbancare Mondiale (SWIFT), companie cu sediul în Belgia, oferă un sistem sigur de mesagerie internațională între instituțiile financiare. Mulţi hackeri au încercat să o spargă si nu au reuşit.

"Shadow Brokers", pe care analiștii îi asociază cu hackeri ruşi, susțin însă că SUA, prin intermediul NSA, ar fi obținut informații de la SWIFT în afara acordului pe care îl au cu Uniunea Europeană în acest domeniu. Dezvăluiri anterioare făcute de fostul contractor al NSA, Edward Snowden, sugerau deja că agenția accesa date din SWIFT în afara acordului cu UE.

Acordul oficial între SUA și SWIFT a fost încheiat după ce New York Times a dezvăluit că ambele părți aveau o înțelegere secretă pentru a obține informații financiare internaționale, a căror furnizare este interzisă de legea belgiană privind confidențialitatea datelor bancare. Acordul încheiat stabilește că SUA pot accede informații SWIFT în anumite condiții, lucru cu care nu erau de acord mulți oameni politici europeni, care considerau că era vorba de o simplă formalitate, și nu de o protecție eficientă a datelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Washington Post scrie că aceste dezvăluiri ar putea să-i deranjeze foarte mult pe partenerii europeni ai SUA care și-au pus în joc capitalul politic pentru a obține acest acord dintre SUA și UE. Totodată, dacă se va dovedi că informațiile sunt reale, aceasta ar fi cea mai mare expunere a practicilor NSA după dezvăluirile făcute în 2013 de Edward Snowden.