Evenimentul Zilei > Actualitate > Groapa de gunoi a Clujului s-a aprins la două zile după vizita vicepremierului la Pata Rât
Groapa de gunoi a Clujului s-a aprins la două zile după vizita vicepremierului la Pata Rât

Groapa de gunoi a Clujului s-a aprins la două zile după vizita vicepremierului la Pata Rât

Un incendiu puternic (foto), care se poate vedea de la kilometri distanță a izbucnit la groapa de gunoiu a municipiului Cluj Napoca. Este al doilea din acest an.

După primul incendiu volumul gunoiului depozitate a scăzut cu 30 la sută, așa că aprinderea gropii de gunoi pare un lucru foarte rentabil. De fiecare dată, în cele două cazuri, incendiile au pornit noaptea.

În cazul incendiului de miercuri seara, flăcările au 20 de metri înălțime, intervenția pompierilor militari fiind una extrem de dificilă.

În cursul zilei de luni, vicepremierul Guvernului României, Gabriela Gavrilescu a inspectat groapa temporară de deșeu și a criticat modul în care aceasta este administrată. Pentru că municipiul Cluj Napoca nu are o groapă ecologică de gunoaie, resturile menajere sunt depozitate într-o groapă temporară, iar de acolo cantități mari sunt mutate la Alba Iulia sau Oradea. ”Am vrut să vedem ce se întâmplă cu depozitul de la Pata Rât, pentru că este o pată neagră pe toată zona aceasta de plin centru al Ardealului și este inadmisibil. Este inacceptabil ca fiecare clujean, fiecare român, să plătească pentru o proastă gestiune a banului public din cauza celor de la județul Cluj”, a spus vicepremierul.