Evenimentul Zilei > Actualitate > Greva Rosal i-a trimis la munca de jos. Angajaţii Primăriei Ploiești fac curăţenie pe străzi
Greva Rosal i-a trimis la munca de jos. Angajaţii Primăriei Ploiești fac curăţenie pe străzi

Greva Rosal i-a trimis la munca de jos. Angajaţii Primăriei Ploiești fac curăţenie pe străzi

O criză similară cu cea din sectorul 1 din Capitală, provocată de greva gunoierilor, are loc și în orașul făcut nemuritor de Caragiale.

Peste 200 de persoane, voluntari şi angajaţi ai Primăriei Ploieşti, participă, în noaptea de marţi spre miercuri, la o acţiune de salubrizare a căilor publice şi a zonelor verzi din municipiu. Motivul este acela că de mai multe zile, angajaţii operatorului local de salubritate se află în grevă, relatează Antena 3.

„Primarul Municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, a luat măsura organizării unor acţiuni de voluntariat în vederea salubrizării căilor publice şi zonelor verzi din oraş, conform contractului pe care îl administrează şi monitorizează primăria”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Primăria Ploieşti.

Alături de voluntarii persoane fizice vor participa la această acţiune, tot în regim de voluntariat, în afara orelor de program, şi salariaţi din instituţiile subordonate primăriei.

Luni spre marți, au avut loc acțiuni de împrăştiere a gunoiului pe domeniul public

Operatorul de salubritate Rosal, care are contracte în 84 dintre cele 104 localităţi ale judeţului Prahova, se confruntă din nou cu o grevă a angajaţilor. De mai multe zile, aceștia refuză să iasă pe teren pentru a ridica deşeurile din cauza faptului că nu şi-au primit drepturile salariale la timp.

Primarul Andrei Volosevici a anunţat, marţi, că ia în calcul organizarea unui referendum pentru ieşirea municipiului din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor – Prahova” (ADI Deşeuri Prahova). De asemenea, Volosevici a demisionat din calitatea de membru al Consiliului Director al ADI Deşeuri şi a sesizat Poliţia Ploieşti. Edilul a solicitat verificarea evenimentelor din noaptea de luni spre marţi, când pe raza oraşului, în special în zona centrală, au avut loc acţiuni organizate de împrăştiere a gunoiului pe domeniul public.

Adrese similare cu privire la problema deşeurilor din municipiu, situaţie gestionată de ADI Deşeuri Prahova, au fost transmise de primarul Andrei Volosevici şi în atenţia Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova şi Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova.

Edilul ploieștean a arătat că 40% din gunoiul din Prahova este ridicat din Ploieşti, iar problemele cele mai mari de colectare a deşeurilor sunt legate de municipiu. Prin urmare, în aceste condiţii, rolul şi votul Ploieştiului în ADI Deşeuri trebuie rediscutat prin statut.

Sursa foto: Facebook Primăria Ploiești

Citește și Greva gunoierilor la Ploiești. Orașul, sufocat de deșeurile de pe străzi

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.