Greva de la Hollywood a luat sfârșit. Industria cinematografică a intrat într-o nouă eră

Greva de la Hollywood a luat sfârșit. Industria cinematografică a intrat într-o nouă eră Sursa foto: Fernando Gregory | Dreamstime.com

După șase luni de zile sindicatul actorilor și scenariștilor de la Hollywood au pus capăt grevei care a afectat industria cinematografică de peste Ocean. Miercuri seara s-a ajuns la un acord pentru a pune capăt la ceea ce a fost cea mai lungă grevă din istorie a actorilor de film și televiziune.

O simplă formalitate va face ca greva de la Hollywood să ia sfârșit. Contractul pe trei ani trebuie să fie aprobat de consiliul de administrație al Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists.

Greva de la Hollywood a luat sfârșit

Referitor la greva de la Hollywood, Duncan Crabtree-Ireland, directorul executiv și negociatorul șef al SAG-AFTRA, a declarat că sumele obținute în cadrul acordului au justificat lupta și demersul actorilor.

„Este un acord de care membrii noștri pot fi mândri. Eu sunt cu siguranță foarte mândru de el. Am spus că vom accepta doar un acord corect, echitabil și respectuos, și exact asta este acest acord. Așa că cred că membrii noștri, pe măsură ce vom putea face publice mai multe detalii ale acestuia, se vor uita la ele și vor spune, acum este ceva pentru care a meritat să facem grevă.", a declarat Crabtree-Ireland într-un interviu pentru The Associated Press.

Ne puteți urmări și pe Google News

Peste 60.000 de membri SAG-AFTRA au intrat și ei în grevă la 14 iulie. Alăturându-se astfel scenariștilor care au părăsit locul de muncă cu două luni înainte. A fost pentru prima dată când cele două sindicate au fost în grevă împreună din 1960.

<yoastmark class=

26 septembrie, data primului acord

La 26 septembrie, studiourile și scenariștii au ajuns la un acord care a pus capăt la ceea ce s-a intitulat greva de la Hollywood. Sindicatul a evaluat acordul la peste un miliard de dolari. Crabtree-Ireland a declarat că înțelegerea include majorări ale plăților minime către actori, o parte mai mare din veniturile din streaming care să ajungă la artiști, o consolidare a planurilor de beneficii și protecții împotriva folosirii neîngrădite a inteligenței artificiale în recrearea spectacolelor.

Detaliile termenilor nu vor fi făcute publice decât după o întâlnire de vineri. Întâlnire în care membrii consiliului de administrație vor analiza contractul. Protecțiile AI au fost un punct de blocaj în negocierile care s-au desfășurat metodic, cu pauze lungi pentru ca ambele părți să se adune, de când au reînceput pe 24 octombrie.

„Este ceva care a evoluat chiar și în timp ce am fost în acest proces de negociere. Capacitățile instrumentelor de inteligență artificială generativă s-au extins dramatic.

Așadar, ne-am concentrat cu adevărat pe asigurarea faptului că parapeții pentru care am negociat au fost rezistenți la viitor sau cel puțin la viitor, a spus Crabtree-Ireland.

Greva de la Hollywood a generat o nouă paradigmă în industria cinematografică

Cealaltă parte în negocieri,Alianța Producătorilor de Film și Televiziune a declarat că acordul reprezintă o nouă paradigmă.

Acesta oferă SAG-AFTRA cele mai mari câștiguri de la contract la contract din istoria sindicatului". AMPTP a declarat că "așteaptă cu nerăbdare ca industria să reia munca de a spune povești minunate".