Greta Thunberg: „Trump este opțiunea cea mai periculoasă”, dar fiecare candidat are „sânge pe mâini”

Greta Thunberg: „Trump este opțiunea cea mai periculoasă”, dar fiecare candidat are „sânge pe mâini”Sursa foto: Wikipedia

Activista suedeză de mediu Greta Thunberg a făcut declarații dure despre candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, dar și despre candidata democrată Kamala Harris, în contextul alegerilor prezidențiale și al conflictului din israeliano-palestinian din Fâșia Gaza. Ea a evidențiat pericolele care vin din ambele tabere politice, criticându-i atât pe Trump, cât și pe Harris pentru susținerea acțiunilor militare ale Israelului în regiune.

Trump – „Opțiunea cea mai Periculoasă”

Greta Thunberg a subliniat că, în opinia sa, Donald Trump este „mult mai periculos” decât Kamala Harris. Într-o postare pe rețeaua socială X, Thunberg l-a acuzat pe Trump de agravarea crizei climatice și a inegalităților sociale, considerând că acesta ar putea accelera distrugerea mediului și consolidarea rasismului și inechității în lume. Totuși, ea nu a ezitat să critice și administrația democrată pentru sprijinul acordat Israelului în Fâșia Gaza, scrie Barron`s.

Greta Thunberg  a avut critici și pentru Kamala Harris

Thunberg a avertizat că, deși ar putea părea o opțiune mai puțin periculoasă, Kamala Harris și administrația democrată au susținut, de asemenea, acțiunile Israelului în Gaza. Ea a condamnat ceea ce a numit „complicitatea” lui Harris la „genocidul din Palestina”, argumentând că politicile SUA în conflictul israeliano-palestinian nu sunt nici „feministe”, nici „umanitare”, mai ales atunci când victimele sunt copii și civili nevinovați.

Război în Israel, ziua 291

Fâșia Gaza. Sursa foto: Instagram/ UNRWA

Greta Thunberg  face apel la implicare politică

Greta Thunberg a îndemnat cetățenii americani să nu se mulțumească cu a vota „răul cel mai mic” și să acționeze prin proteste și manifestări împotriva imperialismului american și a efectelor sale globale.

Ea a încheiat mesajul cu un apel la acțiune politică mai profundă, sugerând că doar o schimbare de substanță în politica externă a SUA poate aborda criza climatică și inegalitățile sociale în mod semnificativ.