„Din punct de vedere tehnic sunt sigur că îndeplinesc cerinţele dumneavostră, dar cu limba franceză sunt «bâtă»", „peste cinci ani mă văd în Caraibe, la plajă, cu un cocktail delicios în mână, departe de această lume oribilă, acestea sunt doar câteva dintre perlele trecute în CV de către candidaţi, conform site-urilor de recrutare.

 

Câinele nu poate obţine un job în locul tău!

 

Pe de altă parte, mulţi aplicanţi, în loc de imaginea lor pun poze cu animalul de companie ori dacă utilizează fotografii în care apar ei, ipostazele nu sunt tocmai cele mai profesioniste: în costum de baie, de la bungee-jumping, de pe pârtie, din club dansând pe masă sau de la o întrecere de băuturi, de pe terenul de fotbal ori în cazul domnişoarelor apariţii în ţinute provocatoare.

 

Atenţie ce adresă de e-mail treceţi în CV

 

Cu toate acestea, cea mai frecventă greşeală din prezentare rămâne adresa de e-mail pe care o pune candidatul la dispoziţia angajatorului precum [email protected], [email protected], [email protected] ori [email protected], scrie cariereonline.ro.

 

Head-hunterul George Butunoiu spune despre aceste perle că sunt idioţenii făcute de către persone care nu-şi doresc cu adevărat să obţină o slujbă. „E clar că orice explicaţie ai căuta, nu ai cum să-ţi dai seama că acestea sunt nişte tâmpenii şi nu le poţi trece în CV decât dacă nu cumva ţi se pare cool să iei totul la mişto. Şi e clar că nu ai cum să pui mâna pe un job cu o astfel de prezentare.”, mai spune Butunoiu, care crede că sunt şi angajatori care îşi imaginează că sunt mai originali dacă le dau şanse şi candidaţilor cu astfel de gafe.

 

 

Citește și: