Evenimentul Zilei > International > Grecia în stradă! Poporul se simte TRĂDAT de GUVERN. Motivul REVOLTEI
Grecia în stradă! Poporul se simte TRĂDAT de GUVERN. Motivul REVOLTEI

Grecia în stradă! Poporul se simte TRĂDAT de GUVERN. Motivul REVOLTEI

Guvernul grec s-a confruntat cu un vot de neîncredere în parlament pentru un acord de redenumire a vecinătăţii. Mii de persoane au protestat în fața parlamentului împotriva unei propuneri extrem de controversate care a fost anunțată sub presiunea ONU și UE.

O majoritate guvernamentală "a permis țării vecine să își păstreze partea esențială a numelui său … și să devină Republica Macedonia de Nord", titrează presa elenă.  Majoritatea poporului grec o consideră o trădare a guvernului grec, deoarece grecii etnici se identifică ca macedoneni, fără legătură cu poporul slav, care este asociat cu FYROM.

Recent, un sondaj a arătat că 73% dintre cetățenii greci sunt împotriva acestui acord, exercitând o presiune puternică asupra guvernului grec.

Mii de protestatari, inclusiv copiii femei și bătrânii, s-au adunat în Atena în afara Parlamentului pentru a-și face auzită vocea.  Ei au fost întâmpinați cu forța greu de manevrat și inutilă de către poliție. Mulți au fugit, dar au revenit mai târziu.

S-au văzut imagini ale femeilor, copiilor și bătrânilor, ștergându-şi lacrimile de la efectele gazelor lacrimogene și mulți au fost spitalizați. Potrivit voiceofeurope, protestele continuă astăzi în Prespes, dacă premierul va semna acordul cu prim-ministrul Republicii Macedonia (FYROM).