Un celebru jucător de golf, mort la o zi după ce a participat la o competiție. Avea doar 30 de ani

Un celebru jucător de golf, mort la o zi după ce a participat la o competiție. Avea doar 30 de ani Golf. Sursa foto Arhiva EVZ

Jucătorul de golf Grayson Murray, dublu câștigător al PGA Tour, a murit la vârsta de 30 de ani. Sportivul de două ori câștigător al turneului se retrăsese vineri, din cauza unei boli, de la evenimentul Charles Schwab Challenge din această săptămână, după ce a jucat 16 găuri din runda a doua.

Apropiații sunt devastați

„Am fost devastați să aflăm - și avem inima frântă să împărtășim - că Grayson Murray a decedat în această dimineață”, a declarat sâmbătă comisarul PGA Tour, Jay Monahan.„Nu mai am cuvinte. Turneul PGA este o familie, iar atunci când pierzi un membru al familiei tale, nu mai ești niciodată la fel. Îl plângem pe Grayson și ne rugăm pentru alinare pentru cei dragi lui”.

Grayson Murray a câștigat numeroase premii

Grayson Murray a câștigat trei campionate mondiale de juniori consecutive între 2006 și 2008. El s-a calificat pentru PGA Tour în 2016 - 17 la vârsta de 22 de ani și a câștigat primul său titlu în 2017 cu victoria la Barbasol Championship. Sportivul a câștigat al doilea titlu din carieră cu victoria la Sony Open din Hawaii, care l-a dus la cea mai bună clasare din carieră, 46 în lume, potrivit BBC.

A mai murit un jucător de golf

Anul acesta, și Jack Burke Jr., un jucător de top din circuitul P.G.A. în anii postbelici, care a câștigat două campionate majore de golf într-un singur sezon, a murit la 100 de ani. El a fost un instructor căutat de unele dintre cele mai mari vedete ale golfului. Acesta a fost cel mai în vârstă câștigător în viață al campionatelor Masters și P.G.A.Anul de glorie al lui Burke a fost 1956, când a câștigat atât Masters-ul, cât și titlurile P.G.A. El a fost numit jucătorul de golf al anului de către P.G.A.

În total, Burke a câștigat 16 turnee în cadrul turneului Asociației Profesioniste de Golf din America, inclusiv patru turnee în patru săptămâni în 1952. El a devenit profesionist la 17 ani și a intrat în circuit la 23 de ani, fiind considerat unul dintre cei mai promițători jucători de golf din generația respectivă.