Grădinăritul, un exercițiu fizic ideal care poate reduce riscul de demență

Grădinăritul, un exercițiu fizic ideal care poate reduce riscul de demență Sursa Foto: Arhiva EVZ

Experții în sănătate susțin că grădinăritul arde mult mai multe calorii decât v-ați putea aștepta.

Grădinăritul, o soluție pentru a arde calorii

Medicii spun acum că grădinăritul poate arde de fapt mai multe calorii decât v-ați putea aștepta. Kieran Sheridan, un fizioterapeut din Emiratele Arabe Unite, pare să fie de aceeași părere.

El susține că totul depinde de tipul de activități fizice desfășurate în grădină:

„Potrivit CDC, puteți arde aproximativ 300 de calorii cu doar 45 de minute de grădinărit. Plantarea și curățarea ghivecelor timp de o oră poate arde, de asemenea, 200-300 de calorii. Această activitate vizează o mulțime de grupe musculare din cauza activității fizice intense. Printre acestea amintesc plantarea, udarea, chiar și săpatul și ridicarea sacilor de îngrășământ", a declarat el pentru The Mirror.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru context, dacă aveți o greutate de câteva kilograme, ați arde aproximativ 258 de calorii pe oră dacă mergeți pe o bandă de alergare la un ritm alert de 5 km/h.

grădinăritul, activitate fizică

Grădinăritul poate ajuta la antrenarea diferitelor grupe de mușchi

La fel ca mersul pe jos, Kieran explică faptul că grădinăritul poate ajuta la antrenarea diferitelor grupe musculare. Săpatul, în special, va arde probabil cele mai multe calorii:

„De asemenea, este necesar să vă încălziți mai întâi. Astfel, pot fi evitate situații neplăcute, cum ar fi crampele și suprasolicitarea mușchilor. Aceste activități de grădinărit ajută, de asemenea, la arderea caloriilor, așa cum ar face un simplu exercițiu fizic.

Vă sfătuiesc să amestecați lucrurile atunci când faceți treburi în grădină. De exemplu, doar plantarea și căratul sacilor va fi o activitate fizică intensă, ceea ce poate duce la leziuni și dureri. Aș sugera să faceți și alte sarcini, cum ar fi smulgerea buruienilor și curățarea pământului”, a spus acesta.

grădinăritul, activitate fizică

În afară de arderea caloriilor, exercițiile fizice pot avea și nenumărate alte beneficii

Claire Steves, profesor la King's College din Londra, a declarat recent că o plimbare de 45 de minute de trei ori pe săptămână este tot ceea ce aveți nevoie pentru a vă întări funcția cognitivă a creierului. În timp, acest lucru poate contribui la reducerea riscului de demență - o afecțiune care apare adesea mai târziu în viață.

Dr. Alexis Missick, medic de familie, a declarat:

„Activitățile de grădinărit, cum ar fi săpatul, sunt forme benefice de exerciții fizice, deoarece ne ajută să ne dezvoltăm forța. La fel ca și alte forme de exerciții fizice, cum ar fi mersul pe jos în pas grăbit, studiile au constatat că grădinăritul zilnic poate reduce riscul de demență”, a declarat medicul.

articol sustinut