Evenimentul Zilei > Politica > Goțiu a decoperit MOTIVUL pentru adoarme în plen. Îl obosesc distanțele din Casa Poporului
Goțiu a decoperit MOTIVUL pentru adoarme în plen. Îl obosesc distanțele din Casa Poporului

Goțiu a decoperit MOTIVUL pentru adoarme în plen. Îl obosesc distanțele din Casa Poporului

Senatorul USR, Mihai Goțiu, care la începutul lunii februarie a fost filmat în timp ce dormea în plen, a descoperit motivul pentru care nu lucrează eficient aleșii poporului: "imensitatea clădirii în sine".

"Unul dintre primele lucruri care m-au frapat de când am ajuns în Senat este ineficiența acestei instituții. Și nu e vorba de o ineficiență evaluată subiectiv ori politic de către mine, ci de una palpabilă fizic, generată de imensitatea clădirii în sine. Personal, mi-am propus să fac un experiment la un moment  dat: vreme de una sau două săptămâni să rog un prieten să mă însoțească pe perioada programului de lucru având o singură sarcină: să cronometreze timpul pierdut pe coridoare, între grupuri, comisii, secretariate, biroul personal ș.a.m.d. Sau un alt exemplu: cunoașteți cu toții problemele pe care le avem din cauza suprapunerii programului comisiilor de specialitate. Ei bine, dacă ar exista maxim două săli de ședințe în toată această clădire (nu câte una pentru fiecare comisie), vă garantez că s-ar fi găsit demult o soluție ca ședințele să nu se mai suprapună!", și-a început discursul Goțiu în ședința de plen de marți a Senatului. 

El a vorbit, în discursul său, și despre exploatarea minieră de la Roșia Montana, împotriva căreia acesta a protestat, atunci când făcea parte din societatea civilă. Goțiu a atras atenția asupra mizei acestui demers.

"În ciuda aparențelor, bătălia pentru Roșia Montană este departe de a se fi încheiat. Și aici nu e vorba doar de procesul de arbitraj internațional – în privința căruia am mari dubii legate de corectitudinea cu care statul român își apără șansele – ori de eforturile pentru listarea localității în UNESCO", a explicat senatorul USR.

La începutul lunii februarie, senatorul USR Mihai Goţiu a fost surprins moţăind, în sala de plen, la şedinţa celor două camere reunit privind bugetul pe 2017. Goţiu a fost răpus de oboseală în timp ce colegii săi parlamentari dezbăteau despre fondurile pentru autostrăzi. Mihai Goţiu este unul dintre cei care, săptămâna trecută, au stat peste noapte în Parlament, în semn de protest faţă de Ordonanţa 13.

”Evident, mă odihnesc și eu. Eu am hotărât așa, să mă odihnesc puțin până când trece partea asta (…). Prefer să mă odihnesc în momente când totul trenează și să fiu atent în momentele în care contează”, a spus senatorul Mihai Goțiu pentru Antena 3.

Ulterior, Goțiu a anunţat că se auto-sancţionează cu indemnizaţia pe o săptămână.

Senatorul USR a recidivat, fiind surprins, la scurt timp de la primul incident, dormind pentru a doua oară în plen. Atunci Goțiu a infirmat faptul că a ațipit în plenul Senatului, precizând că este ținta unui atac, dar că nu se lasă intimidat de nimeni.