Înveți engleză cu Google Search. Noi funcţii, bazate pe AI

Înveți engleză cu Google Search. Noi funcţii, bazate pe AIGoogle. Sursă foto: Denis Linine | Dreamstime.com

Google, cel mai popular motor de căutare va integra funcţii de învăţare a limbii engleze, cu ajutorul inteligenţei artificiale, direct în paginile cu rezultatele căutărilor. Cu ajutorul AI, Google va oferi instrumente interactive de exersare a abilităţilor atunci când utilizatorii folosesc motorul de căutare pentru a traduce texte în sau din limba engleză.

Google, cel mai popular motor de căutare, intenționează să implementeze funcţii pe care utilizatorii le pot folosi pentru exersa şi a-şi îmbunătăţi abilităţile de vorbire a limbii engleze, în cel mai scurt timp cu putință.

Cu ajutorul AI, Google va oferi instrumente interactive de exersare a abilităţilor atunci când utilizatorii folosesc motorul de căutare pentru a traduce texte în sau din limba engleză.

Potrivit celor de la Google, un astfel de instrument este reprezentat de o sesiune de 3-5 minute în care utilizatorul este ajutat să dea răspunsurile. La final, utilizatorul primeşte o evaluare personalizată şi are posibilitatea de a activa notificările prin intermediul cărora i se va reaminti să parcurgă o astfel de lecţie zilnic

Noua funcție va fi implementată inițial în America de Sud 

Evaluarea include informaţii precum nivelul de relevanţă a răspunsurilor date şi informații despre corectitudinea pronunțării unui cuvânt, dar şi sugestii, respectiv exemple care să indice răspunsuri alternative.

La fel ca la Duolingo, utilizatorii pot apăsa pe orice cuvânt pe care nu-l cunosc pentru a vedea traducerea în contextul frazei în care a fost folosit.

În ciuda asemănărilor cu Duolingo, Google spune că funcţiile pe care urmează să le implementeze în motorul de căutare al companiei au doar rolul de a fi folosite împreună cu aplicaţiile dedicate de învăţare a limbilor străine.

Noua funcţionalitate va fi implementată în zilele următoare în câteva ţări din America de Sud, urmând ca ulterior, disponibilitatea acestora să fie extinsă. Potrivit celor de la google se are în vedere ca aceste funcții bazate pe inteligență artificială să elimine orice tip de concurență în ceea ce privește învățarea unei limbi străine prin intermediul unor astfel de servicii. Cel mai mare motor de căutare vine în întâmpinarea comanșilor și în condițiile  în care tot mai mulți angajatori condiționează potențialii angajați de cunoașterea unei limbi străine.

Ne puteți urmări și pe Google News