Google scoate artileria grea în lupta cu iPhone: Nexus S

Google scoate artileria grea în lupta cu iPhone: Nexus S

Telefonul, coprodus cu Samsung, se vrea a fi vârful de lance al Google. Gadgetul cu cel mai nou sistem de operare - Android 2.3 - va ajunge pe piaţă, la liber, de săptămâna viitoare în SUA.

Nexus S, telefonul Go ogle şi urmaşul lui Nexus One, şi-a făcut apariţia pe piaţă "îmbrăcat" în cel mai nou sistem de operare de la Android, Gingerbread (Android 2.3).

Gadgetul poartă şi însemnele Samsung, compania fiind cea care-l produce. Dispozitivul vine cu un ecran touchscreen de 4 inchi Super Amoled, cu o rezoluţie de 800x480 megapixeli şi o cameră pe partea din spate de 5 megapixeli (2560x1920) şi una în faţă VGA (640x480).

Capacitatea de stocare este una singură, de 16 GB, ceea ce ar putea constitui un mic dezavantaj, având în vedere că nu dispune de un slot pentru card care să ajute la extinderea memoriei. Procesorul este un Cortex A8 (Hummingbird) de 1 GHz, în timp ce RAM-ul ajunge la 512 MB.

Ne puteți urmări și pe Google News

Inspirat după Galaxy S

Potrivit Google, acesta este unul dintre cele mai rapide telefoane de pe piaţă, venind cu ultimele aplicaţii ale Google, dar şi cu un adevărat multi-tasking. Faţă de predecesorul său, Nexus One, care a fost construit "de la zero", Nexus S a avut ca punct de pornire Samsung Galaxy S.

Un alt minus pe care acest telefon l-ar putea lua, spun cei de la TechCrunch, este pentru carcasa de plastic care-l face să pară ieftin în comparaţie cu ultimul iPhone. Potrivit acestora, tastarea unui text se face mult mai rapid decât la restul telefoanelor care folosesc sistemele de operare Android şi are şi mai puţine erori. Totodată are o predictibilitate mai bună a cuvintelor, iar copy-paste-ul a fost şi el îmbunătăţit.

Are cu ce se lăuda şi la capitolul conectivitate

Bateria are o autonomie de şase ore de convorbire sau de 428 de ore în stand-by. La conectivitate acesta are Wi-Fi, Bluetooth 2.1, iar tehnologia HSPA permite viteze de descărcare a datelor de pe până la 7,2 Mbps.

Acesta mai conţine şi tehnologia NFC (near field communication - wireless cu rază scurtă de acţiune). Printre altele, ultima jucărie de la Google vine şi cu giroscop pe 3 axe. Noul gadget este dotat şi cu accelerometru, busolă digitală, senzor de proximitate. Terminalul funcţionează pe patru benzi GSM şi are o greutate de 129 de grame.

Între el şi iPhone, alegeţi Google phone

Ca o concluzie, băieţii de la TechCrunch spun că, dacă sunteţi fan iPhone, noul telefon nu vă va face să treceţi la acest Google Phone. Însă dacă sunteţi un fan al sistemului Android, Nexus S era cea mai bună variantă care are la bază această platformă.

În schimb, dacă nu sunteţi în niciuna dintre categoriile de mai sus, ei recomandă să mergeţi "pe mâna" Nexus S - "este mai bun decât iPhone din multe puncte de vedere", spun aceştia.

Potrivit Google, acesta va fi disponibil, deblocat, în SUA începând cu data de 16 decembrie şi din 20 decembrie în Marea Britanie. În România, cel mai probabil acesta nu va ajunge oficial decât peste câteva luni, asta dacă nu cumva marile magazine online de la noi n-au încheiat deja parteneriate cu importatori din SUA sau Marea Britanie.