Evenimentul Zilei > Economie > Google cumpără Motorola pentru 12,5 miliarde dolari
Google cumpără Motorola pentru 12,5 miliarde dolari

Google cumpără Motorola pentru 12,5 miliarde dolari

Gigantul online Google a cumpărat divizia de telefoane mobile a Motorola, Motorola Mobility, pentru suma de 12,5 miliarde dolari, anunţă Bloomberg.

Acţionarii Motorola vor primi 40 dolari cash pentru fiecare acţiune, un preţ cu 63% mai mare decât cel cu care s-a închis bursa americană vineri. Ambele consilii de administraţie au aprobat tranzacţia.

Potrivit ziariştilor americani, prin această achiziţie, Google, care produce softul pentru sisteme mobile Android, a cumpărat şi patentele wireless de care avea nevoie în lupta cu Apple. Tranzacţia este cea mai mare din domeniul sistemelor wireless din ultima decadă şi transformă Google într-un competitor de temut pentru toţi producătorii de telefoane care folosesc Android.

"Această afacere ne permite să stabilim un nou teren de dezvoltare pentru ecosistemul Android", a declarat Andy Rubin, vicepreşedinte Google. Potrivit acestuia, Android va rămâne disponibil şi pentru alţi producători de telefoane mobile.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.