Google, proces fără precedent. Departamentul de Justiție anchetează profiturile companiei

Google, proces fără precedent. Departamentul de Justiție anchetează profiturile companiei Conturile Google pot fi sparte fără parolă. Datele utilizatorilor, în pericol. Sursa foto: Arhiva EvZ

Gigantul tehnologic Google deținut de Alphabet este implicat într-un proces în care Departamentul de Justiție încearcă să dovedească abuzul de putere și de monopolul creat de motorul de căutare.

În acest sens americanii au prezentat argumente împotriva gigantului Google încheindu-se astfel prima etapă a procesului de prezentare a probelor.

Google, în fața unui nou proces

Procesul a început pe 12 septembrie dată la care Departamentul american de Justiție încearcă să adune probe pentru a confirma acuzațiile de abuz de putere respectiv monopol care planează asupra companiei americane Google. Concret gigantul american este acuzat de încălcarea legislației antitrust.

Acțiunea a fost demarată în timpul administrației Trump și a reprezentat primul proces din cele patru cazuri menite să pedepsească liderii din domeniul tehnologiei. Al doilea caz vizează compania Meta și a fost deschis în timpul mandatului actualului președinte Joe Biden.

Ne puteți urmări și pe Google News

Profituri uriașe

Google și Amazon.com fac obiectul celui de-al treilea respectiv al patrule proces intentat de autoritățile americane împotriva giganților din tehnologie.

Alphabet, compania mamă Google a raportat un profit net uriaș. Doar în perioada iulie-septembrie 2023 colosul american a câștigat aproximativ 20 de miliarde de lei. O cifră mai mare cu aproape 6 miliarde față de profitul raportat în perioada similară a anului precedent.

Veniturile pentru acest trimestru însumează circa 77 de miliarde de dolari. Cât despre acuzațiile care i se impută companiei Google, acuzatorii susțin că motorul de căutare deține puterea de majora tarifele pentru reclame fără a pierde publicitatea.

Amazon, Google și Meta, luate la ochi de Justiția Americană

Sursa: dreamstime.com

Argumente în defavoarea companiei tehnologice Google

Un alt argument invocat în defavoarea Google este centrat în jurul cotei de piață. Aproximativ 90% din utilizatorii americani revin gigantului deținut de Alphabet. În acest sens Departamentul american de Justiție invocă faptul că gigantul tehnologi care puține motive să îmbunătățească calitatea serviciilor.

John Schmidtlein, avocatul Google, reluat una dintre principalele forme de apărare ale companiei pe care o reprezintă și a invocat plăți care reprezintă acorduri legale de împărțire a veniturile generate din competiție și care ar fi fost menite să asigure actualizarea și securitatea datelor utilizatorilor de către operatorii și producătorii de smartphone-uri, scrie playtech.ro.