Evenimentul Zilei > Sport > Gigi Becali, umilit de Adrian Mititelu. Dialogul pare ireal
Gigi Becali, umilit de Adrian Mititelu. Dialogul pare ireal

Gigi Becali, umilit de Adrian Mititelu. Dialogul pare ireal

Deși își făcuse un crez din faptele istorice atribuite lui Mihai Viteazul, Gigi Becali nu știa prea multe despre celebrul personaj istoric.

Gigi Becali s-a comparat, de multe ori, de-a lungul timpului, cu Mihai Viteazul, domnitor în Țara Românească în perioada 1593  – 1601, cel care a înfăptuit unirea cu Ardealul, în 1600. În perioada în care era atras de zona politică, latifundiarul din Pipera a folosit și la clipurile sale electorale imagini din celebrul film care îi poartă numele personajului istoric.

În pelicula respectivă, personajul Mihai Viteazul era interpretat de Amza Pellea. Surprinzător însă, în perioada în care vorbea despre Mihai Viteazul, Becali nu știa prea multe despre fostul conducător.

El a aflat de la Adrian Mititelu care era numele domnitorului. Dezvăluirea a fost făcută de Adrian Mititelu jr., cel care a preluat echipa FC „U” Craiova, după ce tatăl său a ajuns după gratii săptămâna trecută.

„Atunci, Gigi Becali se autoproclama «Războinicul Luminii” și se compara cu Mihai Viteazul”

„Tata a avut o relație foarte bună cu Gigi Becali. Vorbeau ore în șir la telefon. Îmi aduc aminte că, atunci când locuiam cu ai mei, tata vorbea cu el și ținea telefonul pe speaker, în sufragerie. Vorbeau ore întregi și îl auzeam pe Gigi de la etaj. Ani de zile l-am auzit pe Gigi Becali în casă!

Mi-a rămas în minte ceva amuzant cu ei. E un episod de prin 2006, când s-au împrietenit. Atunci, Gigi Becali se autoproclama «Războinicul Luminii” și se compara cu Mihai Viteazul. Tata e pasionat de istorie și Gigi a aflat de la el că pe Mihai Viteazul îl chema Mihai Pătrașcu. Becali a fost șocat când a aflat că nu-l chema Mihai Viteazul, ci Mihai Pătrașcu! După aceea a înțeles. Nu știa, credea că-l cheamă Viteazul”, a declarat Mititelu jr., conform gsp.ro.

Mititelu a fost condamnat într-un dosar ce a vizat transferul lui Mihai Costea de la Universitatea Craiova la Steaua, în anul 2011, atunci când jucătorii olteni erau sub sechestru impus de ANAF.