Evenimentul Zilei > Justitie > Gigi Becali dat în judecată de un alt deținut de la Poarta Albă
Gigi Becali dat în judecată de un alt deținut de la Poarta Albă

Gigi Becali dat în judecată de un alt deținut de la Poarta Albă

Nu se cunoaşte motivul pentru care puşcăriaşul l-a chemat în judecată pe omul de afaceri, însă e de presupus că deţinutul ar vrea şi el să fie plimbat la instanţă pentru a mai ieşi din penitenciar.

S-a întors roata pentru Gigi Becali. Dacă până acum făcea cereri peste cereri pentru a fi eliberat din închisoare, de această dată, un alt coleg de-al său de detenţie de la Penitenciarul Poarta Albă i-a urmat exemplul. Doar că în această situaţie Becali ar putea ajunge în faţa magistraţilor în calitate de pârât, informează b1.ro. Deocamdată nu se cunoaşte motivul pentru care puşcăriaşul l-a chemat în judecată pe omul de afaceri, însă avocaţii presupun că deţinutul ar vrea şi el să fie plimbat la instanţă pentru a mai ieşi din penitenciar.

Gigi Becali se află în închisoare de aproape un an şi jumătate. În tot acest timp, latifundiarul din Pipera a apărut de mai multe ori în faţa instanţei pentru ca magistraţii să-i judece numeroasele cereri de eliberare, contopiri sau contestaţii. Situaţia s-a schimbat însă de data aceasta. Fostul politician va ajunge în faţa magistraţilor în calitate de pârât. Asta după ce a fost dat în judecată chiar de către un coleg de puşcărie de la penitenciarul Poarta Albă.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Medgidia la sfârşitul lunii august. Până acum, magistraţii nu au stabilit  un prim termen pentru judecarea procesului.

Motivele care l-au determinat pe puşcăriaş să îl cheme în instanţă pe Becali nu sunt clare, în condiţiile în care nu au fost semnalate, în cadrul penitenciarului, incidente îde care să se lege numele Războinicului Luminii. Potrivit specialiştilor, ar putea fi vorba doar de un tertip de care se folosesc deţinuţii pentru a putea ieşi pentru o zi din închisoare, timp în care sunt transportaţi la instanţa de judecată.

Cezar Dutcă, cel care l-a dat în judecată pe Becali, a fost prins de poliţişti în 2013 după o spargere la o casă de amanet din  Botoşani. Acesta a furat 10 telefoane mobile şi puţin peste 200 lei. Ulterior, a ieşit la iveală faptul că Dutcă mai avea la activ şi alte jafuri minore.

Gigi Becali execută la Penitenciarul Poarta albă o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare, rezultată prin contopirea pedepselor primite în dosarele schimburilor de terenuri cu MApN, Valiza şi cel al sechestrării hoţilor de maşini.