Evenimentul Zilei > Sport > Gigi Becali a pierdut procesul cu cel mai mare dușman. Are de plătit bani grei…
Gigi Becali a pierdut procesul cu cel mai mare dușman. Are de plătit bani grei…

Gigi Becali a pierdut procesul cu cel mai mare dușman. Are de plătit bani grei…

Gigi Becali duce un război interminabil cu Florin Talpan. Unul dintre fronturi a fost deschis de juristul de la CSA Steaua, din cauza calomniei.

Gigi Becali duce de șase ani un război de uzură cu reprezentanții CSA Steaua, după celebrul proces care a avut ca miză marca Steaua. Ținta atacurilor finanțatorului de la FCSB a fost Florin Talpan, juristul care a luptat în instanțe. Au fost mai multe situații în care Becali l-a jignit public pe oficialul „militarilor”, iar acesta nu a ezitat să-l acționeze în judecată pe latifundiar.

Procesul pentru calomnie a început în anul 2016, la Tribunalul București. Inițial, Talpan a solicitat suma de 1 milion de euro, bani reprezentând daune morale. Prima instanță a i-a dat câștig de cauză, doar că un aspect esențial viza faptul că finanțatorul de la FCSB trebuie să-i achite suma de 3.000 de euro, nu 1 milon. Talpan a făcut apel, s-a ajuns la Curtea de Apel București, iar magistrații de aici au decis că Becali trebuie să achite 30.000 de euro.

Războiul, unul de uzură, a continuat la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Aici s-a decis ca această cauză să fie rejudecată de Curtea de Apel. A doua decizie a aceste instanțe i-a fost din nou favorabilă lui Talpan, care ar trebui să primească 5.000 de euro. Dar, mai mult ca sigur, pentru că are acest drept, Becali le poate spune avocaților săi să conteste decizia la Înalta Curte. Ultima decizie defavorabilă a fost dată în septembrie, iar motivația a apărut în această lună.

„Nu știu cine e Talpan. Ce treabă am eu”, spunea Becali atunci când aflase că a fost dat în judecată de Florin Talpan.

„Cu Talpan negociez eu? Pe Talpan îl iau și îl duc la oi! Habar nu are de nicio lege, nu știe de capul lui nimic. Băi, nenorociților, lăsați țara să respire, comuniștilor, oameni de nimic! De ce să cheltuiți bani de la bugetul țării? Ei vor să mă distrugă”, spunea Gigi Becali în urmă cu cinci ani.