Gigantul Ford, vizat de o anchetă a Statelor Unite. Risc de incendiu la unele modele
- Mădălina Sfrijan
- 15 aprilie 2024, 17:53
Compania Ford este vizată de o amplă anchetă. Aceasta a fost demarată de Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi din SUA. Investigațiile vin după ce Ford Motor a rechemat 42.000 de SUV-uri în fabrică pe fondul temerilor legate de scurgerile de combustibil.
Compania Ford, investigată de Statele Unite
Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA face verificări, după rechemarea de către Ford Motor a peste 42.000 de SUV-uri. Gigantul auto și-a motivat decizia, invocând anumite temeri legate de o scurgere de combustibil. Totodată, reprezentanții Ford susțin ca posibilele defecțiuni ar putea duce la un incendiu la motor.
Autoritatea de reglementare a siguranţei auto analizează dacă gigantul auto a respectat normele de siguranță. Vizate în acest sens sunt modelele Bronco Sport 2022-2023 şi SUV-urile Ford Escape 2022 cu motoare de 1,5 litri.
Ce risc prezintă modelele respective
În emiterea noii sale rechemări, compania germană a specificat că un injector de combustibil ar putea crăpa, defecțiunea ducând la posibile scurgeri de combustibil.
De altfel, Ford a propus o actualizare a software-ului de control al motorului. Totodată, instalarea unei scurgeri a fost o altă măsură pe care compania intenționează să o ia legat de cele două modele.
În schimb, producătorul auto nu a propus și înlocuirea injectorului de combustibil crăpat.
Mai multe cazuri de incendii sub capotă la unele autoturisme Ford
Gigantul auto a transmis că lucrează cu NHTSA și se va supune directivelor pentru realizarea anchetei. În plus, producătorul auto susține că au existat deja cinci cazuri de incendii sub capotă. Toate au avut loc vehiculele Escape şi Bronco Sport de 1,5 litri. De asemenea, compania a precizat că nu există rapoarte legate de răniri sau accidente.
„În 2022, Ford a rechemat aproape 522.000 Ford Escape 2020-2023 şi Ford Bronco Sport 2021-2023 pentru aceeaşi problemă, cu acelaşi remediu. ”, se arată în comunicatul NHTSA.
Producătorul susține că, actualizarea software-ului va ajuta la detectarea unei posibile scăderi de presiune, în şina de combustibil. Astfel, șoferul va primi o notificare și va putea dezactiva pompa de combustibil de înaltă presiune, fapt care va duce la scăderea temperaturilor posibilelor surse de aprindere.