Evenimentul Zilei > Sport > Gică Popescu, dezvăluiri fără perdea. „A fost un moment de o duritate incredibilă.” Ce l-a marcat pe fostul fotbalist
Gică Popescu, dezvăluiri fără perdea. „A fost un moment de o duritate incredibilă.” Ce l-a marcat pe fostul fotbalist

Gică Popescu, dezvăluiri fără perdea. „A fost un moment de o duritate incredibilă.” Ce l-a marcat pe fostul fotbalist

Gică Popescu (54 de ani) a primit mai multe teste grele de la viață, dar a reușit să treacă peste tot de fiecare dată. Fostul fotbalist a mărturisit că a fost impresionat de puterea soției sale, Luminița Popescu, în perioada în care acesta se afla în închisoare.

Gică Popescu (54 de ani) a recunoscut că a trecut prin mai multe momente dificile, dar că a fost încântat de puterea pe care soția lui, Luminița Popescu, a avut-o în perioada în care acesta se afla în spatele gratiilor.

Fostul fotbalist și Luminița s-au căsătorit în anul 1999. Cei doi au împreună doi copii. În anul 2014, cu o zi înainte de alegerile de la Federația Română de Fotbal, bărbatul a aflat că trebuie să stea în închisoare trei ani, o lună și zece zile în „Dosarul Transferurilor”. Gică Popescu a mărturisit că regretă că și-a lăsat familia singură.

„Eu n-am crezut că Lumi (n.r. Luminița Popescu, soția) poate să aibă o asemenea tărie și o asemenea capacitate de gestiune pe care mi le-a dovedit atunci. Am avut un suport incredibil, pentru că ea, fiind avocat, putea să vină la mine ori de câte ori voia. Și tot acel suport și toată această prezență pe care ea a avut-o și modul cum s-a comportat a fost, așa, greu de explicat. Opt luni de zile, primele opt luni nu a lipsit nicio zi. Se trezea dimineața la ora 5, pregătea copiii de școală. La ora 6:30 era în față, pentru că la ora 7 se deschidea și putea să intre. În nicio zi, exceptând ziua în care m-a anunțat că a murit tata, nu a intrat altfel decât zâmbind. Opt luni de zile, dimineața venea și zâmbea. Era ceva, așa, incredibil. Mă gândeam de unde are atâta tărie să vină să zâmbească, zi de zi. Nu există ceva mai plăcut”, a mărturisit Gică Popescu în cadrul podcastului.

Hagi si Popescu

Cel mai greu moment din familia lui Gică Popescu

Gică Popescu a povestit că cel mai dificil moment din viața lui a fost când a aflat că soția și copii lui suferă. Fostul fotbalist a declarat că le-a zis foarte greu tinerilor că trebuie să stea departe de ei ani întregi și că merge la închisoare.

„Nu era absolut deloc ușor acasă, copiii sufereau enorm. La mine nu era suferința de acolo, dar mă durea ce lăsasem acasă. Dacă mă întrebi care este unul dintre lucrurile cele mai groaznice pe care le-am trăit este momentul în care mi-am anunțat copiii. Ăla a fost un moment de o duritate incredibilă, când a trebuit să le spun că am fost condamnat și că trebuie să plec. Eram în pat toți patru și când le-am spus am izbucnit toți patru în plâns. Era de o duritate incredibilă. Ăla era momentul greu de gestionat, copiii se răzvrătiseră, erau încă mici, nu înțelegeau. Și trebuia să fie și business, și mamă, și avocat.

N-am crezut vreodată că o să gestioneze într-un așa fel acea situație, a fost ceva impresionant. Venea zilnic, foarte multe zile venea dimineața și seara. O vizită lua patru ore. Și venea zâmbind. Ce o fi fost în sufletul ei nu știu, dar puterea asta să vii să zâmbești, era ceva impresionant”, a mai mărturisit Gică Popescu în cadrul podcastului lui Mihai Morar.