Gică Popescu, despre viitorul lui Edi Iordănescu la Națională: „Un antrenor este ţinut în funcţie de rezultate”. Cum explică retrogradarea tricolorilor

Gică Popescu, despre viitorul lui Edi Iordănescu la Națională: „Un antrenor este ţinut în funcţie de rezultate”. Cum explică retrogradarea tricolorilor Sursa: Wowbizz.ro

Un antrenor este ținut în funcție de rezultatele pe care le obține, iar Edi Iordănescu, actualul selecționer, a avut o perioadă de insuccese. Este opinia fostului căpitan al echipei naționale de fotbal din Generația de Aur, Gică Popescu. În opinia sa, România a retrogradat în Divizia C a Ligii Națiunilor deoarece a pierdut în cele două meciuri cu Muntenegru.

Gică Popescu a declarat că victoria obținută de naționala de fotbal condusă de Edi Iordănescu în meciul cu Bosnia și Herţegovina a fost în zadar. El a precizat că retrogradarea în Divizia C a Ligii Națiunilor nu s-a întâmplat acum, în ultimul meci din grupă. Gică Popescu spune că acest lucru s-a produs în urma dublei înfrângeri din meciurile cu Muntenegru.

Mai mult, a mai ptecizat fostul căpitan al Generației de Aur, atât Bosnia cât și Muntenegru au jucat în ultima etapă cu rezervele, nu și-au întrebuințat oamenii de bază.

„Nu ne putem bucura de victorie, a fost în zadar. Muntenegru, ca şi Bosnia, fiind sigure de locul în clasament, au jucat cu echipa a doua. Retrogradarea s-a produs la cele două înfrângeri cu Muntenegru”, a spus Gică Popescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest context, el a vorbit și despre situația antrenorului Edi Iordănescu, cel care a fost menținut la conducerea echipei naționale, de Federația Română de Fotbal (FRF), deși nu a avut rezultate.

„Nu ştiu care sunt planurile federaţiei cu Iordănescu. Un antrenor este ţinut în funcţie de rezultate, din păcate Edi nu le-a avut, echipa a retrogradat. Putem spune că a avut o perioadă de insuccese”, a mai comentat Gică Popescu, pentru Prima TV.

Sursa foto: Agerpres

România a retrogradat în Divizia C

Reprezentativa României a învins, luni seară, pe Stadionul Giuleşti, cu scorul de 4-1, selecţionata Bosniei și Herțegovinei. Meciul s-a disputat în ultima etapă a Grupei 3 din Divizia B a Ligii Naţiunilor. Pentru România au marcat Man ’38, Puşcaş ’73, ‘86 şi Raţiu ’79, iar pentru Bosnia și Herțegovina Dzeko, în minutul ’77.

În celălalt meci din grupă, Muntenegru a pierdut în fața fotbaliștilor din Finlanda cu scorul de 0 - 2. În minutul 17, de la muntenegreni a fost eliminat Tomasevici. Pentru Finlanda au marcat Antman ’47 şi Kallman ’53.

Drept urmare, având în vedere victoria Finlandei, echipă aflată pe locul trei în grupă, cu un punct peste România, tricolorii au încheiat grupa pe ultimul loc. Implicit, aceștia au retrogradat în Divizia C a competiției.

De partea cealaltă fotbaliștii bosniaci au terminat pe prima poziţie și au promovat în Divizia A.

La finalul serii, clasamentul grupei din care a făcut parte România arăta astfel: 1. Bosnia – 11 puncte, 2. Finlanda – 8 puncte, 3. Muntenegru – 7 puncte, 4. România – 7 puncte.