Evenimentul Zilei > Politica > Ghimpu: ”Plahotniuc a plănuit arestarea lui Chirtoacă, ca să eliberăm locul lui Șalaru, să preia electoratul nostru..”
Ghimpu: ”Plahotniuc a plănuit arestarea lui Chirtoacă, ca să eliberăm locul lui Șalaru, să preia electoratul nostru..”

Ghimpu: ”Plahotniuc a plănuit arestarea lui Chirtoacă, ca să eliberăm locul lui Șalaru, să preia electoratul nostru..”

Președintele liberalilor moldoveni este de părere că oligarhul Vlad Plahotniuc este creierul din spatele arestării nepotului său, Dorin Chirtoacă și cel care l-a determinat pe Anatol Șalaru să încerce să îi fracționeze partidul.

„Şalaru a intrat în cârdăşie cu Plahotniuc. Plahotniuc când a văzut că PL s-a dus în jos (în sondaje), a luat barda şi l-a mai trăsnit o dată ca să-i facă loc lui Şalaru. Lui Şalaru nu i-a reuşit să preia fracţiunea şi partidul, au ieşit doar doi. Toate structurile sunt la noi la partid. Atunci s-a pus la cale arestarea (reţinerea ex-ministrului Iurie Chirinciuc şi a lui Dorin Chirtoacă), ca să mă compromită pe mine, partidul şi pe Dorin Chirtoacă şi să eliberăm locul lui Şalaru să preia electoratul PL-ului. Puneţi pofta-n cui. Nu a mers nimeni după tine şi nu o să meargă niciodată”, a declarat Mihai Ghimpu, la postul Noroc tv.md.

La rândul său,  Anatol Şalaru a negat acuzaţiile care i se aduc, referitor la faptul că ar fi un apropiat al lui Vlad Plahotniuc de către liderul PL, într-o postare pe pagina sa de facebook. „Încă de când mi-am anunţat intenţia de a crea Partidul Unităţii Naţionale(PUN) am fost pus ba în buzunarul guvernării, ba în buzunarul lui Plahotniuc. Atât eu cât şi colegii mei am fost ostracizaţi si acuzaţi de toate relele pamântului. Cu atât mai de neînţeles au fost atacurile venite de la oameni care se declară români şi unionişti. Congresul PUN sper că a lămurit direcţia în care mergem şi cu cine suntem”, a conchis liderul PUN (Partidul Unității Naționale).