Ghid complet de la achiziție, amplasare și utilizare pentru stație încărcare auto electrice

Ghid complet de la achiziție, amplasare și utilizare pentru stație încărcare auto electrice

Desigur că la ora actuală discutăm din ce în ce mai mult despre mașinile electrice, acestea venind cu beneficii atât pentru proprietari, cât și pentru mediul înconjurător. Poluarea a ajuns la cote alarmante, fapt pentru care și Uniunea Europeană și-a propus să reducă măcar la jumătate emisiile de dioxid de carbon, prin implementarea mai multor stații electrice de încărcare auto.

La ora actuală în România există mai multe mașini electrice decât stații pentru încărcare, fapt pentru care proprietarii au început să și le implementeze acasă pentru a avea parte de mai mult confort, dar și siguranță.

Unde se poate încărca un automobil electric și unde se pot amplasa stațiile de încărcare

Încărcarea unui automobil electric se face la o statie incarcare auto electric. Aceasta se poate amplasa la domiciliu sau în sediul privat. Astfel că proprietarii vor avea parte de mai mult confort pentru că o vor avea întotdeauna la dispoziție. Desigur că instalarea stației se face de către o echipă specializată în domeniu, de consultanți și tehnicieni. Aceștia vor oferi consultanță pentru ca proprietarii de mașini electrice să poată alege stația potrivită în funcție de nevoile lor, îi vor îndruma pas cu pas de la alegerea stației până la instalare.

Mașinile electrice se pot încărca de asemenea și la stațiile publice. Acestea se află pe șosele sau străzi din orașe, iar pentru a putea fi utilizate proprietarii de mașini au nevoie de un card sau de aplicația unui operator de servicii de reîncărcare.

Rolul stațiilor de reîncărcare a mașinilor electrice

Concret, o stație este un adaptor care face legătura între rețeaua de curent și mașina electrică. Stația de încărcare trebuie ca în primul rând să ofere compatibilitate perfectă între mașina pe care dorim să o încărcăm și curentul disponibil la rețea.

Totodată aceasta are și rolul de a proteja utilizatorul de riscul de electrocutare și asta pentru că atât tensiunile, cât și curenții ce sunt folosiți de mașinile electrice sunt destul de periculoase.

Mai mult decât atât, stația de reîncărcare are și rolul de a proteja mașina de eventualele probleme tehnice ce ar putea să o avarieze.

Stațiile electrice au și un ecran unde vor fi specificați parametrii de încărcare precum timpul, nivelul de încărcare, curentul debitat și așa mai departe.

Ce mai trebuie să știm

Timpul de încărcare depinde în special de puterea de încărcare a prizei de pe stație, nivelul de încărcare, tipul de cablu care a fost utilizat, puterea care a fost acceptată de încărcătorul de bord, dar și de capacitatea de stocare a bateriei.

Astfel că o mașină se va încărca:

  • în 8 ore cu o putere medie de 3 kWh - la domiciliu;
  • 2 ore cu o putere între 7,4 și 22 kWh - la stațiile de încărcare mai rapide;
  • în 30 de minute cu o putere între 43 și 50 kwh - la stațiile de încărcare foarte rapide.

Așadar, dacă aveți o mașină electrică și luați în calcul să instalați o stație de încărcare auto electrică acasă, luați legătura cu firmele specializate în domeniu, pentru a vă oferi toate informațiile necesare.

 

Ne puteți urmări și pe Google News