Întrebat dacă ceea ce s-a întâmplat la DNA Ploiești este un caz izolat, Gheorghe Nichita a declarat că ”fabricarea dosarelor este practică unitară” și la DNA unitatea centrală.

”Vă jur că este o practică unitară .Este jihad curat! Este a fost o practică excesivă împotriva libertății oamenilor, nu ai cum să te aperi”, a declarat Gheorghe Nichita, într-o intervenție telefonică la Antena3.

Nichita, despre ”târgurile” propuse de DNA

Gheorghe Nichita, fostul primar al Iașului, a declarat joi la Antena că în sediul DNA i s-a oferit un târg: să toarne trei lideri din PSD sau un ministru greu. Fostul primar al Iașului a mai spus că fabricarea dosarelor este o practică unitară.

„În sediul DNA mi s-a oferit un târg. (…) Mi s-a cerut în primul rând să recunosc. Apoi mi-a spus că dacă vreau să colaborez trebuie să recunosc faptele de care ei mă acuzau și să le dau câteva date despre partid, cum s-au finanțat campaniile, despre Victor Ponta, cumnatul lui Victor Ponta, Liviu Dragnea, Olguța Vasilescu și mi s-a mai sugerat un ministru, că noi suntem DNA central”, a spus Gheorghe Nichita.

Oprea, ACUZAT că s-ar fi ocupat de ARESTAREA lui Dan Diaconescu. Vanghelie: „Trebuie să-l căutați și să-l întrebați”. REACȚIA fostului MINISTRU

Nichita, prima confirmare la LISTA lui Vanghelie

Marian Vanghelie, fost lider în PSD, a declarat că fostul premier Victor Ponta, Ilie Sârbu şi fostul director SRI, George Maior, au stabilit lista celor 15 persoane din partid care trebuie arestate, deoarece erau "incomode", atât pentru Ponta, cât pentru sistem. Gheorghe Nichita, fost primar al Iașului, confirmă spusele lui Marian Vanghelie.

„Această listă a existat cu siguranță”, a spus Gheorghe Nechita la Antena3, adăugând că știa de legăturile lui Victor Ponta cu George Maior.