Evenimentul Zilei > Actualitate > Gestul care a REVOLTAT a țară întreagă. Un senator a participat la o petrecere MONSTRUOASĂ la doar o zi după tragedia din COLECTIV
Gestul care a REVOLTAT a țară întreagă. Un senator a participat la o petrecere MONSTRUOASĂ la doar o zi după tragedia din COLECTIV

Gestul care a REVOLTAT a țară întreagă. Un senator a participat la o petrecere MONSTRUOASĂ la doar o zi după tragedia din COLECTIV

În seara zilei de sâmbătă, 31 octombrie, senatorul PNL, Viorel Badea a fost surprins la un chef în Atena. Sâmbătă a fost prima zi de doliu național după ce zeci de tineri au murit în incendiul din clubul Colectiv. Badea se afla la Atena la o sedință a filialei PNL Grecia.

Viorel Badea se afla în clubul Posidonio – music hall, informează flux24.ro. Fotografia a fost publicată pe contul de facebook al lui Nikos Kondilis. 
Separe că Badea se afla la petrecere alături de mai mulți membri PNL. Colegii de partid din diaspora au criticat dur gestul lui Badea de a sfida doliul national. "Unii mureau, alții benchetuiau în tavernele Atenei, în prima zi de doliu național", s-au revoltat colegii. 
Președintele PNL Veneto – Italia a criticat gestul colegului său de partid. “Și cum aș putea să cred altceva, atunci când citesc declarațiile pline de durere și lacrimi ale unui popor întreg, poporul meu, iar unii din colegii mei care, în frunte cu senatorul rușinii diasporene, benchetuiau în tavernele Atenei, în prima zi de doliu national?”, a spus Valeria Bulgaru pentru sursa mai sus citată. 
De asemenea, Valeria Bulgaru a reacționat și prin intermediul unei scrisori publicate de Gazeta Românească din Italia. 
Dragul meu partid, 
Îţi scriu în aceste momente grele, în aceste momente pline de lacrimi, cu sufletul cernit şi îndurerat. Tocmai am aflat că au mai murit 6 români. 
Îţi scriu dragă partidule, pentru că sunt revoltată şi oripilată de tot ceea ce se întâmplă, sunt dezgustată de acţiunile şi declaraţiile unor colegi de-ai mei. Căcisuntem colegi, dragă partidule, chiar dacă nu facem parte din aceeaşi echipa. 
Spun echipa, dragă partidule, echipa şi nu bisericuţa cum se foloseşte pe la Bucureşti, nu doar pentru că sunt din diaspora şi am altă mentalitate şi alt vocabular, ci şipentru că, din câte văd, mulţi din colegii mai mari în funcţie decât mine, nu prea sunt duşi la biserica, ba, unii, nu cred să fi intrat vreodată. 
Şi cum aş putea să cred altceva, atunci când citesc declaraţiile pline de durere şi lacrimi,ale unui popor întreg,poporul meu, iar unii din colegii mei care, în frunte cu senatorul ruşinii diasporene, benchetuiau în tavernele Atenei, în prima zi de doliu naţional? 
Cum aş putea să cred altceva, mai dragă, partidule, când îmi văd mai tânăra şi blondă co-lega de partid, co-preşedinte, zâmbind satisfăcută de turnură evenimentelor şiinteresată doar de alegeri anticipate, de parcă ar fi repurtat cine ştie ce, victorie politică. 
Nu dragă partidule, n-a repurtat dumneaei, aşa cum n-am repurtat noi, vreo victorie politică pentru că devrun an de zile încoace, doar COt-COdacim şi numim în funcţii, co-preşedinţi, co-vicepreşedinţi, co-secretari şi CO în sus şi CO în jos, de nu mai înţelege nimeni cine este şi ce reprezintă. 
Cum să fac echipa, dragă partidule, cu oameni dispuşi să calce pe cadavre, doar că să ajungă în funcţii de conducere? Nu sunt doar preşedinta de filiala de partid, suntmama, dragă partidule şi mai sunt şi femeie de afaceri care ştie ce înseamnă responsabilitatea şi asumarea ei, dragă partidule şi mă doare sufletul când mă gândesc la ceiarşi de vii, la durerea lor şi a familiilor lor şi mă revoltă faptul că suntem conduşi de oameni iresponsabili, oameni cărora nu le pasă decât de votul nostru. De oamenicărora nu le pasă de semenii lor şi de problemele lor şi ale noastre, de oameni care aşteaptă doar să le între salariul în banca şi şpagă în buzunar. 
E greu, dragă partidule şi va fi şi mai greu şi toate se vor sparge în capul tău, dragă partidule, pentru că şmecherii, pardon, co-şmecherii ce ne conduc astăzi, îşi vorpromova pupilii, amantele şi beizadelele, în funcţii, şi ne vor conduce şi mâine. Iar lumea normală, cetăţenii, dragă partidule, vor pleca tot mai departe de noi şi ne vaevita că pe ciumaţi. Pentru că despre ciumă vorbim, dragă partidule, atunci când vorbim despre corupţie iar tu dragă partidule, eşti afectat de ea. 
Eşti bolnav iar eu nu pot să te vindec decât dacă vorbesc despre boală ta, decât dacă o dacă te scot la lumina soarelui, dragă partidule. Iar de boală asta, suferă şisurorile tale, celelalte partide. Suferiţi de corupţie pentru că asta este atunci când parlamentarii noştri, pretind transport, cazare şi masă când se plimbă prin diasporaşi prin ţară, în interes de serviciu sau în vizite de lucru. 
Este corupţie, dragi colegi, atunci când acceptaţi să plătiţi, doar, doar vi se va oferi vreo funcţie, ceva acolo, să aveţi cu ce va făli, vara, când va întoarceţi învacanţă sau când va întâlniţi între voi, la câte-un şpriţ, prin Luxemburg, Atena etc…. 
Asta mi-e oful, dragă partidule, boală ta şi temerea de a nu te vedea devenind un partid care să reprezinte interesele poporului, ale cetăţeanului român, ale contribuabilului român de pretutindeni, ci un partid al intereselor personale, un partid cu parlamentari incompetenţi, un partid al mafiei politice. 
Te las, dragă partidule şi mă întorc la treaba, în această colonie de muncă, numită diaspora iar în încheiere, te salut şi ţi urez Însănătoşire grabnică”, se arată în scrisoarea trimisă de Valeria Bulgaru.