Autorităţile din Galaţi au decis să suspende cursurile în grădiniţe, şcoli şi licee în zilele de luni şi marţi, ”ca urmare a temperaturilor scăzute prognozate de meteorologi şi a situaţiei generate de viscol”.

Reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Galaţi au anunţat sâmbătă seară ca grădiniţele, şcolile şi liceele din judeţ să fie închise luni şi marţi.

”S-a decis suspendarea cursurilor din grădiniţe, şcoli şi licee în zilele de 9 şi 10 ianuarie 2017, ca urmare a temperaturilor foarte scăzute prognozate pentru următoarele zile şi a situaţiei generate de viscolul puternic din perioada 5-6 ianuarie”, se arată într-un comunicat transmis de către purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Petrica Paţilea.

Luni sunt suspendate cursurile din toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţele Vaslui, Teleorman şi Călăraşi.

Totodată, şcolile din judeţele Dolj, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Buzău, Vrancea, Ilfov, precum şi din Capitală vor fi închise luni şi marţi.  

De asemenea, unele universități au anunțat că vor suspenda cursurile luni și marți, astfel:  Institutul Teologic Penticostal din București, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea Maritimă din Constanța, Universitatea Politehnica din București, Universitatea Tehnică de Construcții din București, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București, Universitatea Emanuel din Oradea.

Edu.ro mai spune că absențele studenților nu vor fi luate în calcul în aceste zile. ”Precizăm că 47 de universități de stat și private au anunțat că își vor desfășura activitatea în mod normal, însă dacă vor exista cazuri în care studenții nu vor putea ajunge la cursuri din motive obiective, absențele acestora nu vor fi luate în calcul”, se anunță pe site-ul Ministerului Educației.

În Vaslui, prefectul județului, Isabel Bogdan, i-a îndemnat pe directorii școlilor să amâne reluarea cursurilor doar în situații deosebite. „Începerea orelor se poate amâna în situația în care condițiile climaterice nu le permit elevilor și cadrelor didactice să ajungă la unitățile de învățământ și, având în vedere atenționările meteorologice pentru perioada 7-9 ianuarie, cu ger, intensificări ale vântului, zăpadă spulberată şi troienită, școlile ar putea rămâne închise”, a declarat prefectul Isabel Bogdan.

Ministerul Educaţiei a solicitat, sâmbătă, inspectoratelor judeţene, să monitorizeze situaţia şcolilor din zonele afectate de viscol, astfel încât deciziile privind suspendarea cursurilor să fie luate la nivel local cu maximă operativitate.

„Precizăm că eventualele decizii similare trebuie să ţină cont de evoluţia vremii şi de siguranţa elevilor şi a profesorilor, precum şi de asigurarea condiţiilor proprii desfăşurării orelor de curs. Inspectoratele şcolare judeţene vor colabora cu autorităţile locale şi vor informa părinţii, elevii şi cadrele didactice, prin toate mijloacele de comunicare pe care le au la dispoziţie, cu privire la susţinerea sau suspendarea procesului didactic în perioada imediat următoare”, transmite Ministerul Educaţiei.

Te-ar putea interesa și: