Germania trimite o undă de şoc în toată Europa! Vladimir Putin provoacă teamă. De ce nu mai este ajutată Ucraina

Germania trimite o undă de şoc în toată Europa! Vladimir Putin provoacă teamă. De ce nu mai este ajutată Ucraina Sursa: James Rea | Dreamstime.com

Prioritatea Germaniei în contextul războiului din Ucraina este să evite o confruntare dintre Rusia și NATO. O astfel de confruntare ar putea duce la izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial. Este obiectivul pe care și l-a propus cancelarul Germaniei Olaf Scholz și pe care l-a făcut public într-un interviu. Germania este acuzată că tergiversează, ba chiar refuză, livrările de echipamente militare către Ucraina.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz a declarat că NATO trebuie să evite cu orice preț o confruntare directă cu Rusia. El a precizat că un astfel de conflict ar putea duce la al Treilea Război Mondial, pe care nu și-l dorește nimeni.

Cancelarul german Olaf Scholz a făcut o serie de declarații în acest sens, într-un interviu acordat publicației Der Spiegel. El s-a justificat, astfel, pentru faptul că Germania nu a livrat Ucrainei armament greu. Cancelarul Germaniei (SPD) s-a opus livrării de armament greu Ucrainei, chiar dacă au existat mai multe angajamente în această direcție. Olaf Scholz a tras de timp și a scos o serie de echipamente militare de pe lista celor pe care Germania le putea livra ucrainenilor.

Germania nu dorește să renunțe la gazele rusești

Pe de altă parte, Germania nu dorește să renunțe nici la importurile de gaze naturale și petrol din Rusia, spre deosebire de majoritatea statelor UE. Aceasta chiar dacă banii obținuți din vânzarea acestor produse alimentează mașinăria de război a lui Vladimir Putin.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest context, întrebat de ce crede că livrarea tancurilor ar putea duce la război nuclear, Olaf Scholz a justificat refuzul pe care l-a dat cererii formulate de Ucraina. El a spus că nu există nici o regulă care să precizeze când Germania ar putea fi considerată parte a războiului din Ucraina.

„De aceea este cu atât mai important să luăm în considerare fiecare pas cu mare atenție și să ne coordonăm îndeaproape unul cu celălalt (…) Evitarea unei escaladări contra NATO este o prioritate de top pentru mine (…) De aceea nu mă concentrez pe sondaje și nu mă las iritat de apeluri stridente. Consecințele unei erori ar fi dramatice”, a spus Scholz, potrivit Reuters.

Sursa foto: Kremlin

Politicienii de la Berlin în contradicție cu populația

Marea majoritate a germanilor, spre deosebire de puterea politică de la Berlin, susține atât renunțarea la gazele din Rusia, cât și acțiuni concrete de susținere a Ucrainei cu echipamente militare și armament greu. Sondajele de opinie arată că cetățenii germani sunt de acord cu renunțarea la gazele și petrolul rusesc.

Oficialii de la Berlin nu sunt de acord cu întreruperea bruscă a importurilor energetice din Rusia. Ei spun că un astfel de proces se va realiza în timp, fără a da, însă, termene prcecise,

Ministrul de finanțe german, Christian Lindner, a declarat că Germania se va mișca „cât se va putea de repede” pentru a-și lichida dependența energetică de Rusia. El a precizat că este un proces de durată și că o întrerupere bruscă a importurilor energetice din Rusia ar duce la închiderea unor producători industriali.