Germania: românii sunt așteptați să lucreze, dar teama de Covid-19 îi împiedică să plece

Germania: românii sunt așteptați să lucreze, dar teama de Covid-19 îi împiedică să plece

La o săptămână după ce anunțaseră restricții, autoritățile germane s-au decis să faciliteze intrarea în țară a muncitorilor sezonieri care vor să lucreze în agricultură.

Din câte se pare însă, românii se tem să mai plece, anunță Europa Liberă. Legat de munca sezonieră, autoritățile germane au stabilit că, în lunile aprilie și mai,  pot intra în țară 40.000 de lucrători, selectați în funcție de domeniul activității și standardele de igienă.

„Muncitorii sezonieri trebuie să intre și să iasă din țară cu avionul, fiind excluse călătoriile prin Europa cu autocarul din motive de prevenire a răspândirii coronavirusului. De asemenea, sosirea lor trebuie să fie organizată în grup, fiind excluse sosirile individuale.

Poliția federală, în coordonare cu asociațiile de fermieri, stabilește aeroporturile adecvate unde aceștia ar putea să aterizeze. Muncitorii sunt așteptați la aeroport de către compania care i-a angajat.

Ne puteți urmări și pe Google News

La intrarea în Germania, muncitorilor sezonieri li se face un control de sănătate. Dacă sunt depistați cu coronavirus, muncitorii nu vor fi lăsați să intre în țară. Oricum, noii sosiți trebuie să lucreze separat de ceilalți angajați timp de 14 zile și nu au voie să părăsească sediul companiei, fiind impusă astfel un fel de carantină cu posibilitatea de a munci.

Cazarea și lucrul în echipă trebuie să se facă în grupuri cât mai mici, recomandat între 5-10 persoane, iar maximul este de 20 de persoane.

Distanța de cel puțin 1,5 metri trebuie respectată în momentul în care se fac ședinte de lucru cu echipa sau trebuie să aibă loc în aer liber. De asemenea, muncitorilor trebuie să li se asigure dezinfectant, măști și mănuși”, potrivit romania.europalibera.org