Germania pregătește controale draconice, la frontiere, înainte de Euro 2024

Germania pregătește controale draconice, la frontiere, înainte de Euro 2024 Adrian Rus va rămâne în Cipru după câștigarea Cupei. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Euro 2024 se apropie, iar guvernul Germaniei intenționează să efectueze controale riguroase la toate frontierele sale cu două săptămâni înainte de începerea turneului de fotbal.

În plus, se vor desfășura controale și în săptămâna de după încheierea turneului final, ca urmare a recomandării Poliției Federale. Totul în scopul prevenirii accesului pe teritoriul german al persoanelor violente sau suspectate de terorism.

Controale la toate frontierele cu două săptămâni înainte de EURO 2024

Examinăm posibilitatea introducerii controalelor temporare la frontiere europene în timpul turneului pentru a evita intrarea în ţară a persoanelor care ar putea recurge la violenţă”, a afirmat ministrul de Interne, Nancy Faeser, într-o declaraţie acordată revistei Der Spiegel.

Există o preocupare deosebită în legătură cu o posibilă amenințare teroristă, mai ales în cazul calificării Ucrainei sau a Israelului la Euro 2024, competiția ce va avea loc între 14 iunie și 14 iulie.

Ne puteți urmări și pe Google News
Euro 2024

Sursa foto: Valerio Rosati | Dreamstime.com

Temeri pentru atacuri informatice ale hackerilor pro-ruși

Potrivit unui raport al forțelor de securitate, în contextul situației geopolitice, există preocupări și în ceea ce privește posibilele atacuri cibernetice din partea hackerilor pro-ruși, care ar putea viza aeroporturile sau instituțiile publice.

Autoritățile germane au avertizat și în legătură cu posibile atacuri asupra infrastructurii informatice a Euro 2024, precum și riscul de colaps al sistemului de acces la stadioane.

Aceste situații ar putea genera haos și aglomerație la intrările pe stadioane, potrivit Agerpres.

Sold-out pentru primele două meciuri ale României la Euro 2024

Vânzarea biletelor pentru primele două meciuri ale naționalei României la Campionatul European din Germania a fost un succes răsunător. În prezent, toate biletele pentru aceste două meciuri ale tricolorilor au fost vândute.

Euro 2024

Sursa foto: FRF

Mai sunt disponibile doar câteva bilete nevândute pentru partida dintre România și Slovacia.

La EURO 2024, echipa națională a României va fi înscrisă în grupa E. Va întâlni echipele Belgiei, Slovaciei și câștigătoarea play-off-ului B. Semifinalistele play-off-ului B sunt Bosnia și Herțegovina, Ucraina, Israel și Islanda.