Germania, infecțiile din abator: „Zona roșie” în care se iese din case pe rând

Germania, infecțiile din abator: „Zona roșie”  în care se iese din case pe rând

EURONEWS (Italia),. Chiar dacă doar la nivel local, în Germania revine coșmarul epidemiei și cel al lockdownului. Președintele landului Renania de Nord-Westfalia, Armin Laschet, a decis marți instituirea unei noi carantine în districtul municipalității Rheda-Wiedenbrück, unde se află abatorul Tönnies, locul în care au fost depistate 1.553 de cazuri de Coid 19.

În zona Gütersloh se revine aşadar la restricțiile din luna martie, ceea ce înseamnă că pentru aproximativ 370.000 de locuitori, cluburile, școlile, restaurantele și magazinele se închid din nou. Şi că până pe 30 iunie, vor putea ieşi din casă simultan, doar două persoane din fiecare familie.

De asemenea, sunt recomandate doar contactele cu familia, sau cu o singură persoană din afara familiei. Pentru întreaga Germanie, acesta este mare pas înapoi, făcut în speranța unei reveniri rapide la normal. Landul federal Renania de Nord-Westfalia, cu capitala la Dusseldorf, este cel mai populat din Germania.

În ceea ce-i priveşte pe muncitorii din abatoarele unde s-a răspândit virusul, se aplică carantina obligatorie. În ultimele zile însă, mulți fugiseră deja în țările lor de origine, în special în Europa de Est, mai ales în Polonia și în România.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei mai mulți sunt angajați cu contracte care nu sunt tocmai clare, așa cum s-a constatat din primele verificări.

„Aici există doar victime"

Barbara Menne, șeful biroului social din Verl, una dintre municipalitățile din zona implicată în noul blocaj intervine:

„Nimeni nu este vinovat aici, există doar victime. Trebuie să lămurim foarte clar acest lucru. Este un virus de care nu te poți proteja”.

Proprietarul abatorului, Clemens Tönnies, se află în vizorul autorităților din cauza faptului că nu ar fi colaborat cu serviciile regionale de sănătate pentru a clarifica dinamica infecțiilor și că ar fi furnizat informații insuficiente privind adresele lucrătorilor.

Compania a promis că va face „curăţenie în contracte”, dar numai după ce ministrul muncii, Hubertus Heil, a tunat şi a fulgerat împotriva exploatării în abatoare și a anunțat noi reguli pentru a limita utilizarea nestingherită a subcontractelor și a muncii precare.

În zona Gütersloh, doar 24 de persoane care nu lucrează în abator au rezultat pozitive la testele pentru coronavirus. (Rador)