Quilty a declarat că Georgia Engel nu a solicitat ajutor medical pentru boala cu care se lupta.  Engel a fost nominalizată de cinci ori pentru premiul Primetime Emmy, de două ori pentru rolul lui Baxter, prietena lui Ted Baxter (Ted Knight) și de trei ori pentru rolul ei ca Pat MacDougall în Everybody Loves Raymond.

Engel a avut o carieră impresionantă atât pe micul ecran, cât și pe scenele celor mai importante teatre. Ea și-a câștigat popularitatea pentru rolul în sitcom-ul „The Mary Tyler Moore Show” din 1970, pentru care a fost nominalizată pentru două premii Emmy. De asemenea, a primit trei nominalizări pentru Emmy pentru interpretarea personajului Pat McDougall, în producția „Toată lumea îl iubește pe Raymond”, scrie CNN.

Engel a fost fiica unui amiral al Pazei de Coastă din SUA. Din cauza meseriei tatălui său, în copilărie și în adolescență aceasta a fost nevoită să se mute de mai multe ori în diferite locații din SUA. După ce a absolvit liceul, a decis să se stabilească la New York, unde a primit primul rol într-un musical. Ulterior, aceasta a interpretat rolul lui Minnie Fay în producția „Hello, Dolly!

 

Te-ar putea interesa și: