Evenimentul Zilei > Politica > George Simion a găsit explicația pentru oprirea protestelor: „Un sistem dictatorial”
George Simion a găsit explicația pentru oprirea protestelor: „Un sistem dictatorial”

George Simion a găsit explicația pentru oprirea protestelor: „Un sistem dictatorial”

George Simion, liderul AUR a găsit explicația pentru faptul că oamenii au încetat să mai iasă la protestele anti-restricții și acuză MAI de instigare la violență.

Violențele de la protestele anti-restricții au fost puse la cale de Ministerul Afacerilor Interne. Afirmația îi aparține liderului AUR, George Simion. Parlamentarul acuză forțe din MAI care ar fi pus la cale violențele înregistrate la protestele trecute. Totodată, George Simion anunță că românii vor ieși, din nou, în stradă, la proteste, la finalul săptămânii.

George Simion, co-președinte al partidului Alianța pentru Unirea Românilor, spune că incidentele violente din timpul protestelor au fost puse la cale de forțe ale Poliției și Jandarmeriei. El susține că românii vor continua să iasă în stradă și în zilele următoare.

„Violențele au fost puse la cale de forțe ale Ministerului de Afaceri Interne (MAI). E suficient să ai doi, trei instigatori într-o mulțime. Doi, trei tineri au dat câteva pietre și au incitat mulțimea. Statul a lucrat foarte bine împotriva protestatarilor ca să discrediteze aceste proteste”, a spus George Simion, într-o emisiune la Aleph TV.


Sancțiuni după violențele de luni. Diana Șoșoacă, George Simion și mai mulți lideri AUR, amendați cu câte 15.000 de lei


George Simion acuză sistemul dictatorial

George Simion a mai spus că statul ar fi folosit „toate instrumentele de represiune” pe care le are la dispoziție pentru a reduce oamenii la tăcere.

„Vom apela întotdeauna și la ieșiri în stradă. Românii vor ieși din stradă. Sâmbătă se va ieși în București în stradă. Mă aștept ca numărul participanților să nu fie mare”, a mai spus George Simion, conform sursei citate.

Parlamentarul a emis o teorie și pentru faptul că manifestările de stradă s-au oprit după șapte zile consecutiv. George Simion acuză un sistem dictatorial care ar fi oprit oamenii să mai iasă în stradă în mai multe orașe din România.

„Un sistem dictatorial a înăbușit aceste proteste. Sute de tineri au fost audiați, îndubați, amendați, intimidați. Au fost oameni de la poliție, jandarmerie acasă la liderii protestatorilor să le spună că vor avea probleme dacă vor continua aceste proteste”, a mai spus George Simion.

Citește și:

George Simion i-a desființat pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban, care ”bea în Parlament”