Comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 şi-a început audierile, săptămâna trecută, cu jurnalistul EVZ Dan Andronic, cel care a făcut dezvăluirile privind întâlnirea dintre Kovesi, Coldea, Maior si Dîncu, acasă la Gabriel Oprea, în noaptea finalei prezidenţiale în care Traian Băsescu l-a învins pe Mircea Geoană.

Hrebenciuc, Geoană și Maior

Fostul șef al campaniei PSD la alegerile prezidențiale din 2009, Viorel Hrebenciuc, a fost, de asemenea, audiat în comisie și a declarat că, în opinia lui, există indicii de fraudare a votului în străinătate. Fostul candidat al PSD în 2009, Mircea Geoană, a fost audiat, la rândul său, după Viorel Hrebenciuc. „În opinia mea, există elemente constitutive, suspiciuni rezonabile a unui efort deliberat și conjugat, coordonat de la cel mai înalt nivel al statului român, de influențare a alegerilor din 2009”, a declarat el comisiei de anchetă.

Acasă la Oprea

Geoană a descris prezența acasă la Gabriel Oprea, în noapte alegerilor, a Laurei Codruța Kovesi, a lui George Maior și Florian Coldea, astfel: „Dacă se confirmă că acest grup important de lideri s-au întâlnit, în sine arată un anumit element de tip conjurație. Care a fost finalitatea, dacă au făcut ceva legal sau ilegal ar fi deplasat să fac eu procese de intenție”.

Coldea și Kovesi

Fostul director al SRI, George Maior, în prezent ambasador al României în SUA, va fi audiat în comisia de anchetă în data de 6 iunie. Este foarte probabil ca în prima jumătate a lunii iunie să fie invitați și Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi.