Evenimentul Zilei > EVZ Special > Generalul pitic Tom Thumb cucerește lumea
Generalul pitic Tom Thumb cucerește lumea

Generalul pitic Tom Thumb cucerește lumea

Charles Stratton s-a născut la 4 ianuarie 1838 în Bridgeport, Connecticut, SUA și a decedat la 15 iulie 1883 în Middleboro, Massachusetts.

El a fost, sub pseudonimul Generalul Tom Thumb, un showman american care a devenit celebru pentru statura sa mică.

A constituit prima mare atracție promovată de impresarul de circ P.T. Barnum.

Născut de părinți de talie normală, Charles Stratton a încetat să crească la vârsta de șase luni și a rămas la înălțimea de 0,6 metri, cântărind 7 kg, până la adolescență.

Ulterior a crescut la 1 un metru și 32 kg.

Nu avea nici cinci ani când Barnum l-a angajat la circul său și l-a făcut cunoscut ca generalul Tom Thumb, un pitic de 11 ani din Anglia.

A devenit rapid un personaj celebru în Statele Unite și în străinătate.

În 1863 Stratton s-a căsătorit cu Lavinia Warren (1841-1919) – o altă angajată a lui Barnum, cunoscută sub numele de „Mica Regină a Frumuseții” – într-o ceremonie desfășurată la Biserica Episcopală Grace din New York.

Tom Thumb (în galeză: Bawd Tom) este un personaj din folclorul englez. „Istoria lui Tom Thumb” a fost publicat în 1621 și a fost primul basm tipărit în limba engleză.

Tom nu este mai mare decât degetul mare al tatălui său, iar aventurile sale merg de la a fi înghițit de o vacă, până la încurcături cu uriași și să devină un favorit al regelui Arthur.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul istoric