Evenimentul Zilei > Justitie > Generalul Coldea ar trebui cercetat de DNA. EVZ vă oferă exemplul judecătorului Năsui trimis în judecată de DNA
Generalul Coldea ar trebui cercetat de DNA. EVZ vă oferă exemplul judecătorului Năsui trimis în judecată de DNA

Generalul Coldea ar trebui cercetat de DNA. EVZ vă oferă exemplul judecătorului Năsui trimis în judecată de DNA

Magistratul Gabriel Năsui, de la Curtea de Apel Cluj, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, după doi patru de anchete, pentru luare de mită. Concret, judecătorul a fost în concediu cu un om de afaceri, Cristian Baboș, pe care tot el îl judecase și îl favorizase într-un dosar civil.

Cazul este similar și tras la indigou cu cel al generalului locotenent Florian Coldea, prim adjunct al SRI. Judecătorul Gabriel Năsui a fost într-un concediu plătit de omul de afaceri Cristian Baboș, ba chiar s-a lăsat fotografiat într-un jacuzzi alături de acesta.

EvZ a prezentat cazul pe larg iar DNA s-a sesizat din oficiu și a dispus trimiterea magistratului în judecată. În timpul anchetei penale, Năsui a prezentat un înscris din care rezultă că și-ar fi plătit concediu. Procurorii DNA Cluj au respins această probă pe motiv că a fost creată ulterior concediului din celebra stațiune elvețiană, Saint Moritz. O camera la hotelul unde a stat cazat judecătorul Năsui costa 800 de euro/noapte.

Cazul lui Năsui este similar cu cel al generalului Coldea care a fost plecat în concediu cu fostul deputat și om de afaceri Sebastian Ghiță. Ultimul a prezentat o factură de la o unitate cazare din Toscana, unde apare numele lui alături de al generalului Coldea.

Dacă ar fi ca DNA să aplice la virgulă principiul legalității, atunci ar trebui să deschidă un dosar penal în care generalul Coldea să aibă calitatea de inculpat, iar procurorii să ancheteze posibile infracțiuni de luare de mită. Concrect, procurorii DNA au obligația să probeze cine a plătit factura prezentată de Ghiță, din ce cont au plecat banii pentru plata acestei facturi, etc.

DNA l-a trimis ]n judecată pe Năsui

Ce a spus DNA în cazul judecătorului Năsui. ”În cursul anului 2008, inculpatul Năsui Gabriel Adrian, în calitate de judecător în cadrul Judecătoriei Cluj Napoca, a acceptat și primit cu titlu de mită de la inculpatul Baboş Cristian Ioan foloase necuvenite în valoare totală de 3.740 euro. Aceste foloase au fost primite de magistrat pentru a emite o sentință favorabilă într-o cauză civilă în care inculpatul Baboş Cristian Ioan avea calitatea de reclamant. În perioada 30.05 – 03.06.2013, pentru a induce în eroare organele de anchetă, cei doi inculpați au întocmit în fals, în dublu exemplar, un înscris sub semnătură privată, antedatat 19 decembrie 2008, în care se făcea, în mod nereal, dovada că magistratul „a achitat” suma de 3.740 euro inculpatului Baboş Cristian Ioan”.

Suma respectivă de bani, în euro, o reprezintă costul plătit de Baboș pentru concediului judecătorului Năsui, la Saint Moritz.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: