Evenimentul Zilei > Actualitate > Genele unui copil MODIFICATE din burta mamei? Mai pot naște femeile ÎN SIGURANȚĂ?
Genele unui copil MODIFICATE din burta mamei? Mai pot naște femeile ÎN SIGURANȚĂ?

Genele unui copil MODIFICATE din burta mamei? Mai pot naște femeile ÎN SIGURANȚĂ?

Comunitatea științifică este siderată de apariția primilor doi copii cu gene modificate. Autoritățile au luat măsuri imediate împotriva cercetătorului controversat.

Poliția chineză investighează un caz uluitor: un cercetător chinez declară că a creat primii copii editați genetic din lume.

 

He Jiankui este numele cercetătorului care a șocat comunitatea științifică prin anunțul pe care l-a făcut. Acesta a declarat că a modificat genele unor fete gemene născute în luna noiembrie, având drept scop împiedicarea infectării acestora cu HIV.

 

De asemenea, cercetătorul a informat că a aplicat acest experiment unei a doua mame.

 

Autoritățile guvernamentale provinciale a demonstrat că Jiankui a falsificat documentele de recenzare etică și a evitat supravegherea. Acesta este acuzat că a folosit asupra copiilor tehnologie nesigură și periculoasă.

 

Opt cupluri s-au oferit să facă parte din experimentul cercetătorului, cupluri în care tații aveau HIV pozitiv, iar mamele nu.

 

Experții evită astfel de experimente asupra embrionilor de teama că acestea ar putea dăuna nu doar nou-născuților, ci și generațiilor care vor urma.

 

Momentan există mult prea multe incertitudini științifice pentru a putea fi permisă efectuarea unor astfel de experimente.