Gaura neagră V404 Cygni, de nouă ori mai mare decât soarele, înghite tot ce este în jurul ei. Pe măsură ce materia curge spre gaura neagra, ea formează un disc rotativ în jurul său de aproximativ 10 milioane de kilometri lăţime. Oamenii de ştiinţă de la ICRAR au descoperit că acest disc "se mișcă atât de repede încât schimbarea direcție se face în doar câteva minute".

"Ceea ce am obţinut este complet neașteptat", a spus Greg Sivakoff, membru al Observatorului din Asia de Est implicat în cercetare.  Acest fenomen ciudat este o dovadă a efectelor teoriei generale a relativității lui Einstein, care afirmă că obiecte enorme precum găurile negre pot distorsiona spațiul și timpul.  "Nu am văzut niciodată ca astfel de efect să se poată întâmpla pe perioade atât de scurte", a spus James Miller-Jones, care a condus echipa ICRAR.

ICRAR – Centrul Internațional de Cercetare pentru Radio Astronomie (ICRAR) este un punc de legătură între Universitatea Curtin și Universitatea din Western Australia, cu sprijin și finanțare de la guvernul de stat din Australia.