Găsește-ți eroul local! O campanie europeană pentru tinerii sub 30 de ani

Găsește-ți eroul local! O campanie europeană pentru tinerii sub 30 de ani

Un proiect special, finanțat de Bruxelles - European Policy Center (EPC), coordonat de doi români și o finlandeză, urmărește descoperirea oamenilor de valoare și promovarea lor și este în plină desfășurare. Toți cei care cunosc tineri de valoare se pot implica, pot propune poveștile acestora.

Coordonatorii, Anna Saraste, David Timiş şi Alin Gramescu, spun că proiectul „European Heroes” (Eroi europeni) își propune să stimuleze implicarea civică în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani din mai multe ţări europene. Până acum au intervievat tineri din Finlanda, Germania, Cipru, România, Belgia, Luxemburg, Grecia şi Polonia. „European Heroes” își propune să scoată la iveală eroii din comunitățiile noastre. Fie că este vorba de un un activist local, un vecin implicat în comunitate sau un membru din familie care se dedică total unei cauze, fiecare dintre noi cunoaște cel puțin un astfel de erou și este de datoria noastră să îl promovăm cum se cuvine”, a declarat David Timiș pentru Evenimentul Zilei.

Proiectul #FindYourLocalHero presupune implicarea comunităților, tinerii sunt aleși la propunerea acestora. „Eroii ascunși” sunt oameni care i-au inspirat pe alții, care au avut roluri importante în organizații și comunități. Succesul și povestea lor vor fi promovate pe site-ul campaniei, iar tinerii ar putea fi selectați pentru a activia în organizații guvernamentale și neguvernamentale europene. „Noi îi vom sprijini pe toți cei care au povești impresionante. Vor fi 5-10 povești care vor fi promovate mai intens. Până acum avem 12 european heroes ale căror povești pot fi vizionate pe site”, a explicat David Timiș.

Find your local hero

Ne puteți urmări și pe Google News

Povestea va fi trimisă la contact@europeanheroes.eu până la 15 septembrie 2018.

Lungimea maximă a videoclipului trebuie să fie între 2-4 minute și ar trebui să aibă un sunet de bună calitate. Dacă descrierea se face în scris, nu trebuie să se depășească două pagini.

David Timiș are o bogată experiență și este implicat în multe acțiuni de promovare a țării. A făcut 4 anii de studii în Scoția și Franța, a fost delegat de tineret al României la ONU, a fost intern la Consiliul Europei și lucrează la Google.