Fosta gară a trenuleţului din Orăşelul Copiilor, ilegal amplasată pe domeniul public, va fi demolată, a anunţat luni Primăria sectorului 4. Autoritatea locală va trece marţi la dezafectarea de pe domeniul public a fostei gări pentru trenuleţ, situată în imediata apropiere a staţiei de metrou Brâncoveanu, pentru lipsa autorizaţiei de construire şi a titlului în baza căruia ocupă respectivul teren, aflat în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti.
Construcţia a fost modificată şi extinsă fără autorizaţie de construire în perioada în care Orăşelul Copiilor se afla în administrarea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement din subordinea consiliului local al Bucureştiului.
Primăria sectorului 4 arată că, ulterior preluării în administrare de către autoritatea locală sector 4, proprietarul a fost somat în repetate rânduri să intre în legalitate, însă acesta a refuzat, preferând să ducă "un război" al orgoliului, acţionând în judecată autoritatea locală şi pe edilul Cristian Popescu-Piedone în numeroase dosare care au avut ca finalitate sentinţe în favoarea instituţiei. Acesta a contestat în instanţă şi amenda de 100.000 de lei aplicată pentru încălcarea Legii 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcţii.
Printr-o sentinţă judecătorească din 2013, definitivă şi irevocabilă, instanţa a respins ca nefondat recursul formulat de acesta, fapt care îl obligă la plata respectivei sancţiuni. Până în prezent, proprietarul nu a achitat cuantumul de 100.000 de lei al amenzii, urmând a fi executat silit prin Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale sector 4. Piedone a emis pe 9 ianuarie o dispoziţie prin care a aprobat dezafectarea integrală a imobilului şi a lucrărilor executate ca extinderi.
Aceasta a fost luată în baza unei adrese din 22 noiembrie 2011, prin care SC Metrorex SA sesiza că, în urma controlului de specialitate efectuat în această cauză, s-a constatat lipsa emiterii unui aviz care să permită edificarea respectivei construcţii, cât şi a altor prevederi, Anexă la un ordin al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei din 2009, care o încadrează în clasa de risc seismic II, impunând necesitatea demolării integrale.