Gândul la cei dragi, un remediu împotriva stresului, cum te ajută amintirile să scapi de tristețe

Gândul la cei dragi, un remediu împotriva stresului, cum te ajută amintirile să scapi de tristețe Sursă: Pixabay

Cercetătorii au dezvăluit că amintirile frumoase cu cei dragi ne fac să trecem mai ușor peste zilele neplăcute . S-a descoperit un leac mai puternic decât antidepresivele, o gândire pozitivă. Amintirile plăcute sunt o alifie pentru suflet și ajută să nu ne stresăm în viața de zi cu zi. Află cum poți scăpa de stres foarte ușor...

Amintirile neplăcute există în adâncul sufletului fiecărui om, iar acestea nu ajută la nimic, ba chiar pot duce la stres și depresie. Sfatul experților este gândul la cei dragi! O amintire frumoasă ne poate scoate învingători din orice zi grea pe care o avem.

Fotografii de familie de pe masa de lucru vă ajută să eliminați gândurile negative, susțin psihologi de la Universitatea Cornell (SUA). Rezultatele cercertărilor au fost publicate în Journal of  Personality and Social Psychology. Gândul la un moment frumos poate ajuta fiecare om să devină mai puțin sensibil sau chiar imun la lucrurile negative .

După încheierea experimentului, oamenii care au ținut la muncă, acasă , o fotografie cu cei dragi au fost mult mai veseli și mai sănătoși fizic.

Ne puteți urmări și pe Google News
Cercetătorii susțin că au găsit legătura dintre singurătate și înțelepciune

Cercetătorii susțin că au găsit legătura dintre singurătate și înțelepciune

Memoria păstrează involunar gândurile neplăcute

Memoria fiecărui om păstrează o mulţime de lucruri neplăcute, de la un interviu care a mers prost până la despărțirea de persoana iubită. Aceste gânduri neplăcute duc la anxietate, depresie, boli de sănătate, iar în cel mai rău caz...pot duce la suicid.

Psihologii recomandă să nu ne lăsăm influențați de gândurile negative și să le punem pe cele pozitive pe primul plan. Amintirile armonioase care ne dau o stare de bine pot să fie mai puternice decât cele care duc la stres, important este să învățăm să le controlăm. Un alt studiu a demonstrat că amintirile dureroase pot fi modificate și transformate în emoții pozitive, dacă le privești dintr-o altă perspectivă.