Olguța Vasilescu, prezență obișnuită la atletism. Gafă de proporții în prima zi a Naționalelor de seniori!

Olguța Vasilescu, prezență obișnuită la atletism. Gafă de proporții în prima zi a Naționalelor de seniori!

Prima zi a Campionatelor Naționale de atletism – Cupa de Cristal, competiție rezervată seniorilor și tineretului, care se încheie mâine, ne-a lăsat un gust amar. Dar, și hazliu! Puțini atleți, lipsa unei minime atmosfere care să marcheze cel mai important concurs al sezonului de sală, fără sportivi de peste hotare, rezultate mediocre…Dar și o gafă de proporții!

Sărăcie lucie! Delăsare la figurat, dar, mai ales la propriu! Și chiar dacă astăzi de dimineață a avut loc Consiliul Federal al FR atletism, moment rar în care și-a făcut apariția  și președintele încă  în exercițiu, Ion Sandu, o fi știut el ce-o fi știut, dar la sala din cadrul Complexului Național „Lia Manoliu”, n-a mai binevoit să-și facă simțită prezența!

Nu a lipsit, însă, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, deja o siluetă obișnuită în balconul sălii, venită să-și susțină colegul de partid, craioveanul Claudiu Mandea (legitimat la CSM). Altfel, vicepreședinte al Senatului, dar și un mare fan al alergărilor pe distanțe scurte, astăzi 60 metri. Și asta, cu toate că la 42 de ani, rezultatele lui sunt mai vizibile la veterani, unde, anul trecut, a ocupat un onorabil loc 2 la Balcaniadă.

Gafa gafelor a aparținut, însă, arbitrilor de la proba feminină de 1.500 de metri (serii contratimp), când în prima cursă, cea mai puternică, de altfel, alergătoarele au parcurs 1.700 m. Adică cu un tur în plus! „Ați văzut? S-a inventat o nouă probă clasică în atletism”, ne declara câștigătoarea, Ancuța Bobocel (CSU Craiova), după ce se impusese pe această distanță extrapolată: 4 minute 57 secunde, timp mai slab de când era cadetă. Evident, s-a constatat rapid ca s-au alergat 200 m aiurea, apoi s-a reluat, pe film, cronometrajul, Ancuța fiind declarată campioană. Timpul, însă, firesc, a fost de rușinică (4 minute 23 secunde 01 miimi), dar era de așteptat, pentru că, dupa ce se aude clopotul care anunta ultimul tur, ritmul se iuțește. Că doar în alergare, nu mai ai timp să numeri câte tururi ți-au mai rămas!

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe acest fond jalnic, trebuie remarcat rezultatul notabil al Elenei Panțuroiu la triplusalt, atleta de la Liceul cu program sportiv din Câmpulung Muscel (antrenor Mihaela Nicoară) respectându-și blazonul cu titlul luat în urma unei sărituri de 14,12 m.

La capătul unei zile anoste, lipsită de artificiile care creează  atmosfera specific marilor competiții din ovalul magic, nu s-a putut trece cu vederea, din nefericire, proba masculină de triplusalt unde, Marian Oprea (CSM Bucuresti) a fost al doilea, cu un rezultat penibil: 15,94 metri! Poate că a venit vremea să fie sfătuit că a sosit clipa despărțirii de viața competițională! Că își face pulbere cariera excepțională, construită cu atâtea sacrificii și dureri, cu asemenea momente.