Gafă de neiertat înainte de alegeri. Confuzia care l-a scos de la inima electoratului

Gafă de neiertat înainte de alegeri. Confuzia care l-a scos de la inima electoratului Sursa Foto: Arhiva EVZ

Candidatul liberal la o primărie din Olt a comis o greșeală de neiertat, într-un mesaj electoral. El a confundat Nașterea Domnului, Crăciunul, cu Învierea, sărbătorită de Paște.

Orice politician român, care se respectă, știe că afișarea credinței în Dumnezeu este un act important în campania electorală. Etalarea cunoștințelor religioase și turul bisericilor sunt căi sigure către inima și votul alegătorilor.

Candidatul care a confundat sărbătorile

Lipsa realizărilor și incompetența mai pot fi trecute cu vederea la un politician care urmărește voturile, în alegeri. Exemplele sunt multiple, în acest sens. Dar un candidat care nu știe să bată cruci corect, nu cunoaște și nu respectă sărbătorile religioase ori nu se fotografiază măcar o dată alături de un preot, la biserică, cu lumânarea în mână, este de neiertat. Până și Putin care a ordonat o mulține de atrocități știe acest lucru și se conformează.

Nu contează dacă este creștin cu adevărat sau urmează învățăturile Domnului. Important este, pentru candidatul care vrea să obțină voturi, să-și aranjeze o ședință foto în timpul unei slujbe religioase. Or, măcar, să pozeze într-un birou tapițat cu icoane, cruci și candele aprinse.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este ceea ce nu a înțeles Dan Gheorghe, candidatul PNL la primăria Valea Mare din județul Olt. În mesajul transmis alegătorilor (de asemenea obligatoriu), cu ocazia sărbătorilor pascale, el a făcut o confuzie de neiertat. Cel puțin în ochii celor care cred că un primar trebuie să fie mai documentat în probleme de Evanghelie, decât în cele de administrație.

Dan Gheorghe Sursa foto: Facebook

Dan Gheorghe Sursa foto: Facebook

Greșeala de neiertat a politicianului

În mesajul de Paște pe care l-a transmis alegătorilor din Valea Mare, candidatul PNL a confundat Crăciunul, Nașterea Domnului, cu Paștele, Învierea. Iar asta i-a adus oprobiul internetului și nu numai.

Politicianul a vrut să-și impresioneze simpatizanții și s-a filmat - vezi mai sus - înconjurat de simboluri pascale. Și-a decorat locația cu o lumânare de Înviere, aprinsă, și cu un coșuleț plin de ouă roșii. Doar că, simbolurile nu l-au prea ajutat să urmeze calea corectă. Dan Gheorghe a confundat sărbătorile și le-a transmis alegătorilor cele mai bune urări de Crăciun, în locul celor de Paște.

„Este Noaptea de Înviere, cea mai importantă sărbătoare a creștinătății! Lumina Sfântă, simbol al biruinței binelui asupra răului și Nașterea lui Iisus Hristos să vă inunde casa și să vă aducă numai armonie, fericire și multă iubire. Să aveţi sufletul curat, trupul sănătos şi să petreceţi clipe minunate alături de cei dragi. Tot ce este rău să piară din viaţa noastră, iar binele să ne unească, să ne facă mai drepţi şi mai atenţi la nevoile celorlalţi. Vă doresc sănătate şi un Paşte Fericit!”, a transmis Dan Gheorghe.

Iar confuzia celor două sărbători poate n-ar fi cel mai grav lucru pe care l-a comis candidatul PNL. Mai de râs par a fi cuvintele pe care le-a alăturat în mesajul său. E cam greu de imaginat, deși mintea omenească a scornit multe, nașterea, fie și a lui Hristos, poate inunda o casă. Dar mesajele politicienilor, de Paște sau de Crăciun, nu sunt tocmai exemple de exprimare coerentă și logică.

Candidatul profitor al tranziției

Dacă în religie - cel puțin după mesajul transmis - este confuz - atunci când vine vorba despre propriul interes, simțurile lui Dan Gheorghe sunt mai mult decât ascuțite. Cel puțin asta susține presa locală, din Olt, care a analizat o mai veche afacere care i-a adus profit. Spun jurnaliștii că, candidatul PNL s-a ales cu mai multe hale, în urma privatizării unei companii de stat.

Privatizarea fostei fabrici „Textila” din Slatina l-a prins pe Dan Gheorghe director economic. Iar jurnaliștii spun că, în mod inexplicabil și bizar, după vânzarea acțiunilor, el a rămas proprietarul pe mai multe hale de producție. Ulterior, în aceste spații a fost amenajat un centru comercial și un supermarket.

Recent, Dan Gheorghe s-a mai făcut remarcat prin mai multe mesaje jignitoare pe care le-a postat pe Facebook.