Evenimentul Zilei > Politica > Gabriela Firea va fi audiată în Comisia de Apărare. Dacă va spune tot, se va afla adevărul despre interesele politice din spatele mitingului. A fost implicat și Dragnea?
Gabriela Firea va fi audiată în Comisia de Apărare. Dacă va spune tot, se va afla adevărul despre interesele politice din spatele mitingului. A fost implicat și Dragnea?

Gabriela Firea va fi audiată în Comisia de Apărare. Dacă va spune tot, se va afla adevărul despre interesele politice din spatele mitingului. A fost implicat și Dragnea?

Vicepreședintele Comisiei de Apărare din Senat, Ovidiu Raețchi, vrea ca Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, să fie audiată în comisie. El crede că afirmațiile făcute de edil s-ar putea lămuri câteva controverse legate de mitingul din 10 august.

„Am citit afirmațiile foarte grave ale Gabrielei Firea privind implicarea lui Liviu Dragnea în represiunea violentă din 10 august. Consider că sunt declarații foarte serioase, cu implicații pentru siguranța națională și ordinea publică. Cred că doamna Firea trebuie invitată la Comisia de Apărare pentru a oferi detalii despre interesele politice din spatele represiunii din august. Nu poți spune că „nu vrei să dai detalii" pe o temă atât de serioasă. Voi cere oficial chiar astăzi biroului Comisiei pentru Apărare convocarea Primarului General al Capitalei”, a declarat Raețchi. Firea a declarat recent, în contextul unui nou episod de confruntare cu Liviu Dragnea că acesta nu este străin de ce s-a întâmplat în 10 august. „Momentul 10 august a fost foarte bine pus la cale de echipa domniei sale și am informațiile astea din anturajul domniei sale. Eu trebuia să decontez evenimentele politic, iar doamna prefect, juridic. Dar uite că nu a fost aşa. Vrea să transforme capitala României, municipiul Bucureşti şi să ajungem precum Beirut”, a declarat Firea.