Editura Evenimentul si Capital

Gabriela Firea: Toleranţă zero faţă de abaterile grave ale taximetriştilor

Autor: | | 0 Comentarii | 412 Vizualizari

Incidentul de ieri, produs pe raza aeroportului Otopeni, care l-a avut în prim paln pe “taximetristul pistolar” care si-a amenintat clientii cu arma pe care o avea in autoturism, a strânit furia Gabrielei Firea. “Primarul General al Capitalei atrage atentia public asupra faptului că Primăria Municipiului Bucureşti nu tolereazş astfel de comportamente si că măsurile vor fi drastice în cazuri de acest gen”, se arată în comunicatul remis presei de PMB.

"Avem toleranta zero fata de astfel de fapte si amintesc atat taximetristilor, cat si patronilor firmelor de taxi ca sunt direct raspunzatori pentru astfel de fapte! Nu este firesc sa existe astfel de incidente intr-o Capitala europeana, in care serviciile de transport persoane se doresc a fi moderne, sigure si accesibile. Subliniez inca o data public faptul ca nu vom tolera sub nici o forma abaterile de la lege! Asa cum am mai spus, toti trebuie sa respecte regulile stabilite in favoarea clientilor, iar astfel de incidente nu fac altceva decat sa confirme faptul ca este imperios necesar ca normele care reglementeaza activitatea de taxi in Capitala sa fie implementate cat mai rapid, sa fie cat mai clare si sa prevada sanctiuni cat mai drastice pentru astfel de comportamente. Indiferent ca este vorba despre Bucuresti sau zonele limitrofe, pentru ca taximetristii fac astfel de curse din localitatile vecine catre Bucuresti si invers, toti trebuie sa se conformeze unor reguli clare, in caz contrar sanctiunile fiind drastice", a declarat Primarul General, Gabriela Firea, potrivit comunicatului PMB.

Regulamentul care vizează activitatea de taxi, modificat în decembrie 2017

În luna decembrie 2017, regulamentul care face referire la activitatea de taxi in Capitală a fost modificat printr-o hotărâre a Consiliului General, în sensul că atât confortul cât şi siguranţa pasagerilor trebuie să sporească. Printre noile reglementări se numără şi obligativitatea, din perspective companiilor de taxi, de a desfăşura activitatea în condiţii de existenţă obligatorie a unui dispecerat autorizat, asigurându-se în felul acesta posibilitatea clientului de a apela aceste servicii prin comenzi telefonice sau prin intermediul aplicatiilor online care apartin respectivului dispecerat si pot fi identificate ca atare. În textul aceluiaşi regulament la care am făcut referire se regăsesc reformulări şi completări aduse anumitor prevederi din vechiul Regulament, vizată fiind conduita şoferilor de taxi, accentul fiind pus pe obligativitatea acestora de a avea o ţinută decentă şi un comportament adecvat. Nici fumatul, vorbitul la telefon sau ascultatul muzicii nu îi mai sunt premise taximetristului, care, prin nerespectarea acestor reguli stricte, cade sub incidenţa unor amenzi piperate. Alte modificări de substanţă ale Regulamentului au fost puse deja în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei şi prevăd modificarea regimul sancţiunilor (amenzi şi suspendări sau anulări de licenţe), cesionarea licenţelor, introducerea obligativităţii afiţării în toate taxiurile a unui număr de telverde la care clienţii pot face reclamaţii direct la Autoritatea Publică (nu prin dispeceratele companiilor), obligativitatea dotării tuturor taxiurilor cu POS-uri, de aşa natură încat cursele să poată fi plătite cu cardul bancar precum şi adaptarea criteriilor de departajare la normele de poluare (minim Euro 5). Nu în ultimul rând, taximetriştii nu vor putea refuza curse şi nici nu vor putea impune preţuri mai mari decât cele indicate de aparatul de marcat.

Pagina 1 din 1



Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI