Edilul a declarat că sunt însă și oameni politici responsabili care înțeleg că „nu sunt mai importante păcănelele decât teatrele”.

„Nu vom înţelege absolut niciodată, pentru că nu există argument temeinic de ce Guvernul nu acceptă redeschiderea teatrelor, pentru că ele nu sunt mai periculoase decât bisericile. Apreciem faptul că se redeschid bisericile, pentru că în draftul de stare de alertă numărul 2 nu erau cuprinse şi bisericile pentru a fi redeschise, apreciem acest lucru, dar teatrele rămân în continuare închise, deşi noi am propus un program prin care să se vândă mai puţine bilete pentru spectatori decât numărul de locuri şi am fi luat toate măsurile de protecţie necesare atât pentru actori, regizori, cât şipentru spectatori”, a spus Firea în plenul consiliuluil.

Ea a lăudat reacţia pozitivă pentru mediul cultural a unor politicieni, menționând aici pe Marcel Ciolacu, Dan Barna, Traian Băsescu, Rareş Bogdan și Victor Ponta.

„Vreau să apreciez public reacţia pozitivă pentru mediul cultural şi susţinerea încercării mele, deocamdată fără răspuns şi disperate, de a redeschide teatrele din Capitală oamenilor politici care susţin proiectul meu şi au făcut acest lucru prin declaraţii – şi nu este atât vorba despre mine, cât despre cei peste 1.000 de oameni de cultură care au scris şi o adresă, un memoriu către preşedintele României, către prim-ministru, către preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, către primarul general şi alte autorităţi, şi anume singurii politicieni care până acum înţeleg domeniul cultural şi nevoia de a redeschide şi teatrele sunt Marcel Ciolacu, Dan Barna, Traian Băsescu, Rareş Bogdan, Victor Ponta. Le mulţumesc public acestor oameni politici care înţeleg că nu sunt mai importante păcănelele decât teatrele”, a adăugat Gabriela Firea.