„216 milioane euro din fonduri europene pentru refacerea a 212 km de conducte din București! Mă bucur că proiectul realizat de mine şi echipa mea este apreciat şi finanțat de Comisia Europeană. Vor fi înlocuiti 212 km de conducte, unele vechi de peste 50 de ani.
Am muncit 3 ani, dosarele acestui proiect umplu o cameră intreaga.
Am obținut pentru București o finanțare consistentă, de 216 milioane euro din Fondul de coeziune.
Iar astăzi a fost anunțata, oficial, și aprobarea investiției de către Comisia Europeană”, a postat Gabriela Firea, pe Facebook.

Comisarul pentru coeziune și reforme a lăudat proiectul spunând că este un bun exemplu

Gabriela Firea a mai precizat că Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme, a declarat că:

„această investiție a UE în modernizarea unei infrastructuri esențiale pentru capitala României este un bun exemplu de proiect care poate îndeplini simultan obiectivele de îmbunătățire a vieții de zi cu zi a cetățenilor, cât şi cele ale Pactului verde și în materie de schimbări climatice”.

„Chiar dacă fostul ministru al Fondurilor Europene a ținut contractul în sertar din luna iulie 2020 până după alegeri, ca să fie semnat de noul primar, reprezentanții autorităților europene știu cine a muncit și a realizat acest proiect.
Îi felicit pe toți cei implicați, profesioniștii din PMB, fostul RADET, acum Termoenergetica, pt seriozitatea si implicarea lor”, a mai scris Gabriela Firea.

Fostul primar al Bucureștiului nu a uitat să-i facă observații actualului primar, Nicușor Dan și a completat:

  „Sper ca noul primar va folosi acești bani europeni corect, legal și la timp, în beneficiul bucureștenilor!”.

Nicușor Dan a atacat „Caracatița PSD din Primăria Capitalei”, dezvăluind problemele în direct, într-o conferință de presă, „cu cărțile pe masă”.

Postarea Gabrielei Firea vine într-un moment în care mii de bucureșteni au rămas fără apă caldă din cauza avariilor grave care au apărut în rețeaua de termoficare.