Evenimentul Zilei > Actualitate > Cântăreţul Gabriel Dorobanţu, audiat la DIICOT. Reţea de clonare de carduri, în prim-plan
Cântăreţul Gabriel Dorobanţu, audiat la DIICOT. Reţea de clonare de carduri, în prim-plan

Cântăreţul Gabriel Dorobanţu, audiat la DIICOT. Reţea de clonare de carduri, în prim-plan

Cântăreţul Gabriel Dorobanţu a ajuns joi dimineaţa la DIICOT, pentru audieri în cazul reţelei de clonare de carduri care a atacat mai mulţi artişti, printre care şi el.

Cântăreţul Gabriel Dorobanţu, audiat la DIICOT. Reţea de clonare de carduri, în prim-plan

„Prima atenţionare a fost când am primit un telefon. Mi s-a transmis că am facut o comandă pentru un telefon foarte scump. S-a vorbit cu prietenii mei în numele meu. Nu a fost o sumă mare, dar sunt banii mei”, a declarat Gabriel Dorobanţu jurnaliştilor care l-au aşteptat la DIICOT.

Artistul a declarat că din fericire a reuşit să îşi recupereze prejudiciul. Se pare că şi alţi artişti au fost victimele reţelei de clonare de carduri.

Adrian Nartea şi Gabriel Cotabiţă, printre victimele reţelei de clonare de carduri

În prim-plan apare Adrian Nartea, actorul care deţine rolul principal în serialul Vlad. Pe lista păgubiţilor mai sunt prezenţi Gabriel Cotabiță, Jean de la Craiova și una dintre surorile de la Bambi.

Toţi s-au trezit cu identitatea furată și cu bani lipsă în conturi. Gruparea infracțională a reușit să le cloneze numerele de telefon, conturile bancare, dar și cele de socializare.

Prin intermediul lor cereau anumite favoruri de la cunoscuții. Escrocii au păgubit peste 50 de persoane. Prejudiciul se ridică la mai mult de 100.000 de lei. De asemenea, printre victime se regăsesc şi mai mulţi primari.

DIICOT a reţinut deja 4 suspecţi

Până în prezent, 4 dintre suspecți au fost reținuți de procurorii DIICOT și se află la audieri. „Mi-au cerut să citesc practic acel ID number de pe cardul SIM. Ce aveam eu pe card, nu aveau ei în centrală.

În sensul că seria number nu corespundea. Cineva a sunat în centrală și s-a dat drept persoana mea și a cerut validarea unui alt SIM blank, într-un alt telefon, în altă parte”, a declarat Adrian Nartea.

Cine este Gabriel Dorobanţu?

Gabriel Dorobanțu este cântăreț de muzică ușoară şi este recunoscut de public mai ales pentru șlagărul Hai, vino iar în gara noastră mică.„A absolvit Liceului Teoretic Tudor Vladimirescu din București, Secția umanistă și Școala Populară de Artă, Secția Canto, clasa profesoarei Florica Orăscu.

A fost membru al corului de copii la Palatul Copiilor timp de 7 ani. A studiat în particular pianul cu Fromi Moreno și arta actoriei cu Tamara Scarlatos. În 1980 a participat la concursul București 80 și a obținut Premiul al III-lea la secțiunea muzică ușoară. În 1981 a participat la Festivalul de interpretare Mărțișor de la Dorohoi, unde a obținut trofeul Mărțișor.

A debutat ca interpret de muzică ușoară în anul 1983, la vârsta de 30 de ani, în cadrul Festivalului Concurs de la Mamaia. Acolo obține Mențiune la Secțiunea Interpretare, cu melodia Ochii tăi. A lucrat timp de cinci ani în calitate de proiectant într-un atelier de proiectare.

De-a lungul carierei a efectuat turnee în SUA, Germania, Italia, Belgia, Anglia, Republica Moldova, Israel, Spania, Kuweit, etc”, se arată pe wikipedia.org.

Ştire în curs de actualizare. Vă rugăm să reveniţi cu refresh pentru ultimele informaţii despre acest subiect.