Gabriel Cotabiță: „Ca tată m-aș caracteriza ca ABSENT”

Gabriel Cotabiță: „Ca tată m-aș caracteriza ca ABSENT”

Artistul spune că prețul succesului carierei sale a fost plătit cu lipsa de la cele mai importante momente din viața copiilor săi.

Cunoscut și apreciat cântăreț, după ani în care a stat departe de micul ecran, Gabriel Cotabiță se întoarce la Kanal D, în juriul emisiunii „KidSing”. Cum show-ul ce se va difuza în fiecare miercuri va aduce și emoția vieții de familie, l-am întrebat pe artist despre amintirile sale ca tată, dar și despre regretele care-l încearcă în apropierea vârstei de 60 de ani.

- EVZ: Îți revine sarcina de a le spune copiilor adevărul, indiferent de cât e de dureros..

- Gabriel Cotabiță: E adevărat că așa pare, că mie mi-a revenit de cele mai multe ori această sarcină ingrată! Dar, asta este soarta oricărui juriu, să aleagă, să dea verdicte și să le și comunice! Nu e chiar așa de ușor de explicat uneori, important este însă să nu minți! Fiecare copil are ceva pentru care este de apreciat, dacă reușești să subliniezi asta, și verdictul negativ e mai ușor de acceptat!

- Ca tată, cum te-ai descrie? Ai regretat vreodată că ai spus ce ai gândit?

- Am regretat modul, tonul, momentul, dar niciodată ce am spus! Ca tată m-aș caracteriza ca ABSENT! E prețul pe care l-am plătit pentru ca azi să fiu chemat să dau acest interviu, printre altele! E bine ca, atunci când le spui copiilor un adevăr, să fii acolo pentru a le oferi umărul ca sprijin! Acesta este și rolul părinților, prezenți pe scenă la KIDSing!

- Ai vreo neîmplinire legată de carieră? Ce te-a motivat de fiecare dată?

- Poate că cea mai mare neîmplinire a carierei, la momentul respectiv, a fost imposibilitatea continuării colaborării cu Holograf, din cauza unui dosar obscur al securității comuniste! Au mai fost și altele! Ceea ce e mai important este cum treci peste aceste momente, într-adevăr! Când îți dă Dumnezeu un har, cu care este evident că încânți oamenii, iar după aceea îți pune o piedică în împlinirea unei aspirații pe acea direcție, tot ce trebuie să faci este să strângi din dinți, să cauți unde e greșeala ta, săți înveți lecția și, apoi, să mergi înainte!