Evenimentul Zilei > Social > Primul bilanț după furtunile de miercuri. IZOLAȚI de restul lumii!
Primul bilanț după furtunile de miercuri. IZOLAȚI de restul lumii!

Primul bilanț după furtunile de miercuri. IZOLAȚI de restul lumii!

Zeci de curţi şi grădini au fost inundate, iar mai multe drumuri comunale au fost avariate şi au devenit impracticabile în două comune din Apuseni în urma unei ruperi de nori produse miercuri seara, apa ajungând şi la o jumătate de metru.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, în comuna Sălciua, în zona Dealul Caselor, au fost inundate şi trei case şi un beci, intervenindu-se pentru scoaterea apei cu motopompe de către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă. 

Un drum comunal între Sălciua şi Ponor este impracticabil pe o lungime de patru – cinci kilometri, iar între Sălciua – Dumeşti – Valea Poieni un alt drum a fost avariat. Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi în zona Huda lui Papară, informează Agerpres. 

În localitatea Ponor au fost inundate 30-40 de curţi şi grădini, iar mai multe drumuri comunale au fost colmatate şi avariate. Un drum judeţean a fost rupt pe o lungime de aproape 20 de metri în zona localităţii Geogel, dar fără ca circulaţia să fie blocată, deoarece se poate ocoli pe lângă şosea, a precizat ISU Alba.