Evenimentul Zilei > Actualitate > FURTUNĂ VIOLENTĂ la Pașcani. Călători BLOCAȚI ÎN TRENURI. Circulația rutieră oprită
FURTUNĂ VIOLENTĂ la Pașcani. Călători BLOCAȚI ÎN TRENURI. Circulația rutieră oprită

FURTUNĂ VIOLENTĂ la Pașcani. Călători BLOCAȚI ÎN TRENURI. Circulația rutieră oprită

O furtună violentă a afectat municipiul Pașcani și împrejurimile acestuia. Circulația rutieră și feroviară au fost întrerupte din cauza copacilor căzuți pe carosabil și pe șinele și liniile de contact ale trenurilor. La această oră se intervine pentru îndepărtarea copacilor și remediarea firelor de contatct afectate pe calea ferată.

Zonele afectate pe calea ferată: Luşu Ilvei -Poiana Ilvei, Coşna – Grădinița, Iacobeni – Argestru si Argestru – Ilva Mica.
”La aceasta ora se intervine pe toate cele 4 intervale pt indepartarea copacilor si remedierea deranjamentelor la firul de contact, cel care asigura alimentarea cu energie electrica a locomotivelor”, ne-a declarat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR Infrastructură.

În ceea ce privește trenurile de călători, informațiile sunt contradictorii, deoarece CFR Călători, prin purtătorul sau de cuvânt, Alina Petrescu, anunță că cele patru trenuri de pe raza Regionalei Iași, aflate în zona furtunii, ar circula, respectiv: IR 1752, Suceava -Buc Nord; IR 1832, Cluj – Galați; IR 1833, Iași – Timișoara, iar din informațiile de la CFR Infrastructură aflăm că sunt afectate liniile de contact, iar circulația acelorași trenuri este oprită.

Și din informațiile primite de la Inspectoratul General al Poliţiei Române reiese că, la ora 14:20, circulaţia feroviară era oprită în judeţul Iaşi, pe Magistrala 500, în zona localităţii Paşcani, din cauza unor copaci care căzuseră pe linia de cale ferată, blocând astfel traseul trenului 1752, care circula pe ruta Suceava – Bucureşti. De asemenea, din acelaşi motiv, este blocat şi E85, între localităţile Mirosloveşti şi Ciohorăni, la kilometrul 364. În prezent la faţa locului există utilaje pentru ridicarea copacilor căzuţi, în vederea reluării atât a traficului rutier, cât şi a celui feroviar.

Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 13:40, circulaţia rutieră în judeţul Suceava a fost reluată pe ambele drumuri naţionale, respectiv DN17 şi DN17B, după ce anterior fusese oprită din cauza unor copaci care au căzut pe carosabil şi au blocat ambele sensuri de mers.