Evenimentul Zilei > Actualitate > Furtuna Ciara face ravagii în Europa. Tarom a anulat zborurile spre Marea Britanie
Furtuna Ciara face ravagii în Europa. Tarom a anulat zborurile spre Marea Britanie

Furtuna Ciara face ravagii în Europa. Tarom a anulat zborurile spre Marea Britanie

Curse aeriene au fost anulate sau suspendate duminică în Europa din cauza unei furtuni de iarnă, numită Ciara.

Compania Tarom a anunțat că a anulat două curse Bucureşti-Londra şi Londra-Bucureşti, respectiv zborurile RO391/RO392.

„Dragi pasageri, din cauza furtunii Ciara care a afectat traficul aerian din nordul și vestul Europei, zborurile RO391/RO392, spre și de la Londra, de astăzi, au fost anulate. În funcție de evolutia meteo, este posibil ca și alte curse să fie întârziate sau anulate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă reamintim că prioritatea noastră este să oferim călătorii sigure!”, se arată în comunicatul companiei TAROM.

De asemenea, compania aeriană britanică British Airways a anulat zeci de zboruri pentru a se preîntâmpina eventuale accidente, minimizând impactul furtunii Ciara.

Companiile aeriene au anulat deja peste 200 de zboruri între Irlanda, Marea Britanie și Europa de vest în condițiile în care Ciara generează vânturi cu viteză de peste 100 km/h și fenomene periculoase zborului.

Compania Virgin Atlantic a anulat şi ea mai multe zboruri cu plecare de pe aeroportul Heathrow, cel mai mare din Marea Britanie.

Serviciul meteorologic britanic a emis un cod portocaliu de vânt pentru Anglia şi Ţara Galilor până la ora locală 21.00 iar autorităţile se aşteaptă ca transportul aerian, feroviar şi maritim să fie perturbat de furtuna Ciara, cu ploi puternice şi rafale de vânt cu o viteză de peste 130 kilometri pe oră.

Ministerul Afacerilor Externe a informat cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Marea Britanie că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, în cursul zilei de duminică teritoriul acestei ţări va fi afectat de furtuna Ciara, potrivit antena3.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: